În urma incidentelor de la protestul diasporei de vineri seară, în urma cărora mai multe sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, Biserica Ortodoxă Română a emis un comunicat de presă în care îndeamnă la dialog și coresponsabilitate socială.

„Întreaga țară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine.

Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violența și polarizarea societății nu sunt benefice pentru țară.

Îndemnăm pe preoții și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române să săvârșească rugăciuni pentru pacea și unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi. În același timp, trebuie încurajate și cultivate dialogul și coresponsabilitatea, pentru binele României”, sună mesajul Bisericii, trimis pe adresa redacției ActiveNews.