ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La începutul lunii noiembrie, Episcopul Timotei Sătmăreanul, împreună cu un grup de clerici, printre care și preotul paroh Marcel Oprișan, au efectuat o vizită în comuna Bârsana, județul Maramureș, la familia Bența, îndoliată după moartea tatălui celor opt copii, informează Știri pentru Viață.
 
După slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la casa în care aceștia locuiesc, s-au purtat discuții pentru a-i susține financiar și educațional pe cei 8 copii și pe mama lor. 

După cercetarea pastorală a acestei familii numeroase, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a decis să o ajute financiar pentru cumpărarea unei locuințe în apropiere de școală, de dispensar și de biserică.

Acestui demers i s-au alăturat și primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, directoarea școlii din localitate, Maria Bernicki, și stareța Mănăstirii Bârsana, Filofteia Oltean.

De comun acord, s-a identificat o casă care urmează să fie cumpărată pentru această familie cu mulți copii. 

Până în prezent, nu s-a strâns nici jumătate din suma necesară, fiind deja adunați circa 30.000 de euro. Este nevoie de încă 40.000 de euro. 

Cei care doresc să facă o faptă bună în perioada Postului Crăciunului, dar nu numai, sunt rugați să facă o donație în contul deschis pe numele mamei, Bența Lenuța Maria, la Banca Cooperatistă Tisa: RO39CRCOX250200000369433.