La începutul lunii noiembrie, Episcopul Timotei Sătmăreanul, împreună cu un grup de clerici, printre care și preotul paroh Marcel Oprișan, au efectuat o vizită în comuna Bârsana, județul Maramureș, la familia Bența, îndoliată după moartea tatălui celor opt copii, informează Știri pentru Viață.
 
După slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la casa în care aceștia locuiesc, s-au purtat discuții pentru a-i susține financiar și educațional pe cei 8 copii și pe mama lor. 

După cercetarea pastorală a acestei familii numeroase, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a decis să o ajute financiar pentru cumpărarea unei locuințe în apropiere de școală, de dispensar și de biserică.

Acestui demers i s-au alăturat și primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, directoarea școlii din localitate, Maria Bernicki, și stareța Mănăstirii Bârsana, Filofteia Oltean.

De comun acord, s-a identificat o casă care urmează să fie cumpărată pentru această familie cu mulți copii. 

Până în prezent, nu s-a strâns nici jumătate din suma necesară, fiind deja adunați circa 30.000 de euro. Este nevoie de încă 40.000 de euro. 

Cei care doresc să facă o faptă bună în perioada Postului Crăciunului, dar nu numai, sunt rugați să facă o donație în contul deschis pe numele mamei, Bența Lenuța Maria, la Banca Cooperatistă Tisa: RO39CRCOX250200000369433.