ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația Mitropolitul Bartolomeu anunță deschiderea unui nou concurs pentru cele 34 de burse adresate elevilor de liceu, studenților, masteranzilor și doctoranzilor, în anul școlar și universitar 2016-2017, se precizează într-un comunicat remis de Mitropolia Clujului, conform basilica.ro.

Bursele sunt repartizate după cum urmează:

    18 burse pentru elevi, în valoare de 200 lei pe lună
    12 burse pentru studenți, în valoare de 300 lei pe lună
    3 burse pentru masteranzi, în valoare de 300 lei pe lună
    1 bursă pentru doctorat, în valoare de 400 lei pe lună

Bursele pentru elevi, studenți și masteranzi se acordă pe o perioadă de 9 luni, iar bursa pentru doctorat pe o perioadă de 12 luni, începând cu 1 noiembrie 2016. Masteranzii și doctoranzii, care vor candida pentru bursele scoase la concurs vor trebui să prezinte un proiect de cercetare pe o temă interdisciplinară, din domeniile propuse: teologia și interpretarea științelor, teologia și bioetica, teologia și mediul înconjurător, teologia și artele, teologia și lumea.

Calendarul și etapele desfășurării concursului, condițiile de participare și actele necesare pentru înscriere se regăsesc în Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director al Fundației și publicat pe siteul www.fundatiabartolomeu.ro.

Fondul alocat pentru bursele acestui an școlar și universitar este de 77.700 lei, iar până în prezent, Fundația Mitropolitul Bartolomeu a acordat 261 de burse unor tineri din întreaga țară, în valoare totală de 674.100 lei.

Fundația Mitropolitul Bartolomeu a fost înființată în anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu Anania.