ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, biserica din Săcel, în parteneriat cu Școala Gimnazială din localitate și Școala Generală pentru copii cu deficiențe Vișeu de Sus, au desfășurat și anul acesta proiectul umanitar De la copil la copil, sărbătorile – un prilej de bucurie, anunță basilica.ro.

Proiectul continuă seria de manifestări desfășurate în timpul anului școlar precedent, alături de Părintele Dumitru Iuga, păstrând ca grup țintă elevii din această școală. Activitatea a continuat din dorința de a ajuta și de a aduce în sufletele tuturor copiilor, dar mai ales ale celor nevoiași, un motiv de bucurie și totodată de cooperare cu prilejul sărbătorilor de iarnă și nu numai.

„Pentru că anul școlar precedent, atât noi, cat și cei vizați, am fost cuprinși de emoții, oferind cadouri, și anul acesta ne-am mobilizat, biserica, cadrele didactice, elevii și părinții din localitate, și am dăruit copiilor cu deficiențe 135 de pachete, în valoare de 1.400 lei, din osteneala copiilor, dascălilor și părinților”, a spus Părintele Paroh din Săcel, Dumitru Iuga.

Preotul Paroh Dumitru Iuga a fost însoțit de Protoiereul Vișeului, Pr. Mihai Sandu Chira, directorul Liliana Mihali și profesorii Ioana Coman, Ramona Danci și Maria Chindriș, împreună cu un grup de copii. Ei au adus multă bucurie copiilor suferinzi prin prezentarea scenetei Brădulețul Credincios cu care au participat și la concursul internațional de creație plastică și abilitate manuală Splendoarea iernii prin ochi de copil și la simpozionul interjudețean Artterapia – limbajul  universal al copilăriei, fiind răsplătiți cu diplome.