ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Siguranța Auto a lansat „Sfinții Neocrotitori ai Smartphone-Condusului”, pentru a atrage atenția că icoanele de mașină nu îi protejează pe șoferi de pericolele folosirii telefonului atunci când conduc.

Această asociație distribuie chiar și ilustrate șoferilor din trafic cu icoane ridiculizate care au pe chipul Mântuitorului, Îngerului protector și al Sf. Prooroc Ioan Botezătorul emoticoane vesele sau triste. Desigur că evenimentul a fost bine punctat în media și astfel am putut afla ca exista SF. Trolofimia Preacobitoarea, Sf. Zâmbarie Nevindecătorul, sau Sf. Clipocisie Gura de Plumb.

A necinsti sfintele icoane înseamnă a lua în deșert pe Însuși Dumnezeu, credem și mărturisim că aceasta este o nebunie și o blasfemie, scrie doarortodox.ro. Cei care au realizat această campanie nu au fost deloc inspirați, după cum se vede și în comunicatul transmis în mass-media.

 „A presupune că icoanele ne protejează în orice situație este pe cât de absurd, pe atât de periculos. Într-un fel, a crede că icoanele ne protejează de propria lipsă de responsabilitate socială înseamnă a crede în înseși ilustrațiile din imagine. Deși campanii de informare și educare cu privire la responsabilitatea la volan și siguranța rutieră s-au tot făcut, de-a lungul timpului, credem că prin umor putem îndrepta mai ușor moravurile, atenționând, astfel, printr-o altă abordare, mai actuală, că fenomenul sfinților ocrotitori ai smartphone-condusului nu există.” așa sună un comunicat al „Asociației Siguranța Auto”.

A face „umor” batjocorind Sfantul Chip al Mantuitorului Iisus Hristos, sfintele icoane, ăsta e cel mai ridicol lucru pe care-l poate face cineva, arată sursa citată.

Biserica înfiinţează 50 de centre de excelenţă în Moldova, Muntenia, Dobrogea. ÎPS Ciprian: Educaţia cea mai sănătoasă se bazează pe principii creştine