ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe strada Blănari din Centrul Istoric, chiar în spatele „Rapsodiei Române” de pe Lipscani, se află amplasată o „bombă” cum nu mai este alta între terasele din Capitală. Aprobările de funcționare, date an de an de primarul Robert Negoiță, pentru terasa Argentin, sfidează orice interes pentru viața oamenilor, dar și pentru legile românești în vigoare.

Pe terasa Argentin au loc chiar și 400-500 de persoane care nu știu de pericolul care-i poate paște, practic, în orice secundă! Sub ei ticăie un transformator electric, a cărui explozie, Doamne Ferește!, poate provoca încă o mare nenorocire. 

Tot pe strada Blănari, la numărul 11, 13 și 15, se află trei blocuri cu bulină roșie. De aproape opt ani, locatarii nu mai trăiesc doar cu frica de cutremur. Din 2008, ieșirile din bloc, care trebuiau să-i scoată într-o piațetă retrasă de la stradă cu circa 20 de metri, au fost înghesuite de terasa de 300 de metri pătrați, taman în dreptul blocurilor și scărilor de acces.

De opt ani, oamenii pășesc cu frică pe lângă mesele unde iau loc, vara, chiar și 400 de oameni sau chiar mai mulți. Sub terasa cu funcționare permanentă, în centrul fostului scuar se găseşte un post trafo subteran de alimentare a zonei. Deoarece există oricând riscul exploziei sau al unui incendiu, s-a stabilit, prin lege, să se construiască ceva în zona de protecție și cea de siguranță a transformatorului. Terasa este construită chiar peste transformator, iar explozia și incendiul nu ar afecta doar sutele de clienți ai terasei, ci și locatarii blocurilor. Surse din ENEL au confirmat că amplasarea terasei este ilegală. La rândul lor, nici ISU, nici Poliția locală nu au luat nicio măsură, potrivit cetateanul.net.

Robert Negoiță a semnat, an de an, autorizarea funcționării „terasei – bombă” . Ultima expiră pe 31 decembrie 2015.