ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tradiționala Procesiune de Florii va fi organizată și anul acesta în Capitală în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, sâmbătă, 24 aprilie 2016, începând cu orele 14:30. La acest eveniment sunt invitați să participe toți credincioșii.

Evenimentul va începe prin săvârșirea slujbei Vecerniei în biserica Mănăstirii Radu Vodă, urmată de sfințirea stâlpărilor (ramuri de finic și de salcie). La orele 16:10, procesiunea, condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va porni spre Catedrala Patriarhală pe următorul traseu: Mănăstirea Radu Vodă → Bd. Mărășești → Bd. Dimitrie Cantemir → Str. Bibescu Vodă → Str. Șerban Vodă → Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou → Str. Principatele Unite → Str. Ienăchiță Văcărescu → Str. Sfânta Ecaterina → Biserica Sfânta Ecaterina – Paraclis Universitar → Str. Bibescu Vodă → Colina Bucuriei → Catedrala Patriarhală.

Se vor face două opriri: în fața Catedralei Mitropolitane Sfântul Spiridon – Nou și în fața Bisericii Sfânta Ecaterina – Paraclis Universitar (Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul), unde procesiunea va fi întâmpinată de cadrele didactice (clerici și mireni) și de studenții Facultății de Teologie, care se vor adăuga pelerinilor. La cele două opriri se vor rosti ectenii și rugăciuni.

La pelerinaj vor participa toți clericii din Capitală și din județul Ilfov, inclusiv preoții de caritate (din spitale și centre sociale, cimitire, unități militare, penitenciare etc.). Acestora li se vor adăuga toți credincioșii care doresc să mărturisească public credința în Învierea lui Hristos.

Pelerinajul va culmina cu slujba de sfințire a icoanei mari a Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, săvârșită pe Colina Bucuriei (Dealul Patriarhiei) și cu rostirea Cuvântului de învățătură de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Începând cu anul 2008, tradiția procesiunii clericilor și credincioșilor în ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) a fost reluată în București și în orașele din județul Prahova. Aceste pelerinaje sunt mărturisiri publice, prin rugăciuni și cântări bisericești, ale credinței în Jertfa și Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.