ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada 18 decembrie 2019-05 ianuarie 2020 în cadrul proiectului transfrontalier CARTEA UNEȘTE INIMI s-a desfășurat o serie de activități filantropice sub genericul Bucuria de a bucura, în care oameni cu suflet mare din România și din Spania au bucurat peste 750 de copii din trei școli și peste 50 de familii nevoiașe din șapte localități de pe ambele maluri ale Prutului. Activitățile au fost coordonate de domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, alături de diferite persoane cu suflet mare de pe ambele maluri ale Prutului.

Astfel în data de 18 decembrie elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut (jud. Botoșani ), de la Gimnaziul ”Grigore Vieru” Pererita (raionul Briceni) și de la Liceul Teoretic Lipcani (raionul Briceni) au primit dulciuri cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului, respectiv a Sfântului Nicolae (după calendarul vechi).

De asemenea în perioada 18-19 decembrie 15 familii nevoiașe din satele Pererita (raionul Briceni), Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani (jud. Botoșani) au primit daruri constând în alimente precum și articole vestimentare și brichete pentru foc (acolo unde a fost nevoie), cu ocazia marii Sărbători a Nașterii Domnului. În satul Pererita acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea domnului Postolachi Vasile alături de domnul Carp Nicu, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj și de doamna Zastavneschii Victoria iar în satele Rădăuți-Prut, Rediu și Miorcani domnii Postolachi Vasile și Carp Nicu au fost însoțiți de câțiva elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut și foști elevi care s-au implicat cu multă bucurie și dăruire în a împărți bucurii.

În data de 2 ianuarie 2020 domnul Postolachi Vasile alături de doamna Iațeniuc Angela, profesor de matematică și religie la Liceul Teoretic Lipcani și doamna Grozinschi Olesea precum și câțiva elevi ai Liceului Teoretic Lipcani au vizitat 4 familii nevoiașe din Lipcani pentru a le împărți o picătură de bucurie cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.
O activitate de mare amploare s-a desfășurat în localitatea Drepcăuți, unde în data de 4 ianuarie 2020 domnul profesor Vasile Postolachi alături de părintele paroh Anatol Ciuntu, de teologul Nicu Carp, de doamna primar Angela Rurac precum și de doamna consilier Irina Savin a vizitat treizeci de familii nevoiașe din Drepcăuți, împărțindu-le daruri cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Activitatea  Bucuria de a bucura s-a încheiat cu o acțiune de caritate în data de 5 ianuarie în satul Bajura (jud. Botoșani), unde domnul Postolachi Vasile alături de doamna Strahotin Mariana respectiv Strahotin Elena au împărțit daruri la 4 familii nevoiașe din acest sat.

Această frumoasă activitate nu ar fi fost posibilă fără aportul și dragostea unor oameni cu suflet mare din Spania și România care trebuie amintiți: Jose Antonio Badiola, preot romano- catolic în Vitoria Gasteiz Spania, Nekane și Mari Jose studenți la Facultatea de Teologie Romano-Catolică din Vitoria Gasteiz, Danțiș Mihai, Bălăucă Radu Mihail, Gheorghe Andrei-Daniel (deputat în Parlamentul României), , Nenișcă Andrei și Sabina, Murariu Mădălin și Cătălina, Ursache Petru, Ghinea Daniel, Popa Nicolae Eduard, Cojocaru Adriana, Procopiu Eugen, Scutelnicu Răzvan, Kocsis Csaba și Dumitrița, Postolachi Marinică și Adina, Pușcașu Mihaela.

,,Hristos S-a născut sărac pe acest pământ și ne invită de a-L găsi în cei săraci și în bucuria sinceră a copiilor. Mă bucur enorm să văd cum dragostea de aproapele unește malurile de Prut, unește pe spanioli și români, pe catolici și ortodocși, unește oameni cu suflet mare de la deputat până la elevi, molipsește oameni. Cât mă bucur să văd asta!Nu știu însă pentru ce să mă bucur mai mult: pentru bucuria acestor oameni;  pentru dăruirea și dragostea celor care au dăruit sau pentru iubirea celor care m-au ajutat să bucurăm atâtea suflete? Indiferent de motiv aduc un sincer mulțumesc tuturor celor care au dăruit cu atâta dragoste și încredere, tuturor acelor care m-au ajutat să cumpărăm, să împachetăm (în mod special doamnelor Iațeniuc Angela și Grozinschi Olesea, părintelui Anatol Ciuntu și teologului Nicu Carp), tuturor celor care m-au ajutat la împărțit, rugând pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească înmiit. Dorința mea este ca aceste activități să le repetăm cât mai des nu doar la Crăciun sau Paști, pentru că Hristos stă cu mâna întinsă în cei aflați în nevoi nu doar la Paști sau Crăciun. Cu sinceră considerație, Vasile Postolachi”