Munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru sau în zilele libere se va compensa numai cu timp liber, cu excepția anumitor salariați din domeniul apărării, siguranței și ordinii publice sau personalului cu statut special, potrivit datelor publicate joi seara de Ministerul Finanțelor Publice, informează Agerpres.

Totodată, potrivit sursei citate, în perioada 2019-2021, instituțiile și autoritățile publice nu vor acorda personalului din cadrul acestora premii, cu anumite excepții în cazul sportivilor și colectivelor tehnice, studenților, elevilor și profesorilor.

De asemenea, în aceeași perioadă, nu se acorda ajutoarele sau, după caz, indemnizațiile la ieșirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu, ori la trecerea în rezervă.

Documentul MFP mai prevede că, în perioada 2019-2021, instituțiile și autoritățile publice nu vor acorda personalului bilete de valoare, cu excepția tichetelor de creșă reglementate de Legea 165/2018.

Bugetul de stat pentru anul acesta este construit pe un Produs Intern Brut de 1.022 de miliarde de lei, reprezentând o creștere de 5,5% față de 2018, o inflație medie anuală de 2,8% și un deficit bugetar estimat la la 2,55% din PIB (cash) și 2,57% din PIB (ESA), potrivit datelor publicate, joi, de MFP.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.