Pe rolul Curții Constituționale a României (CCR) se află, joi, sesizarea referitoare la articolul privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex, la două zile după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis că statele membre nu pot împiedica libertatea de ședere a unui cetățean al UE prin refuzul de a acorda soțului său de același sex, cetățean al unei țări non-UE, un drept de ședere derivat pe teritoriul lor.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul CCR, în ședința de joi este programat termen de control în dosarul privind excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 277 alin. (2) și (4) din Codul civil.

ImunoMedica


Pe 29 noiembrie 2016, CCR a decis suspendarea cauzei până la primirea răspunsurilor la un set de întrebări adresate CJUE, stabilind ulterior mai multe termene de control.
 
CJUE a decis, marți, că România trebuie să recunoască efectele mariajului homosexual în ceea ce privește libera circulație a persoanelor. Cu alte cuvinte, țara noastră trebuie să permită libera circulație și să acorde drept de ședere  pentru persoanele non-UE căsătorite cu cetățeni UE, chiar dacă ambele sunt de același sex.

Codul Civil al României nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex înfăptuite în alte state.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.