ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CNADNR dorește să facă noi modificări la Drumul Național 1, care vor fi realizate în mai puțin de o lună, ea afectând toți șoferii care străbat acest drum, dar și pietonii care vor să traverseze prin locuri nepermise, conform B1 TV.

Cei de la Compania de Autostrăzi și Drumuri doresc să pună parapete care să delimiteze benzile de circulație. Reacția vine după ce Asociația România fără Gropi a cerut să se ia măsuri pentru oprirea seriei negre de accidente de pe Drumul Național 1. Anul acesta, din cauza lipsei separatoarelor, 12 persoane și-au pierdut viața pe DN1.

"CNADNR a demarat formalitățile necesare emiterii către furnizor a primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton. Această comandă este necesară pentru montarea parapetelor pe 5 km de drum național, și anume pe DN 1, sectorul Pasaj Băneasa - Pasaj Otopeni, peste Centura București", se arată în comunicatul CNADNR.

Firma a început si lucrările pregătitoare pentru instalarea parapetelor necesare separarării sensurilor de circulație. Montarea propriu-zisă ar urma să înceapă la jumătatea lunii iunie.

Valoarea contractului de achiziție și transport a parapetelor are o valoare de aproape 52 de milioane de lei. Banii vor fi asigurați atât de la bugetul de stat, cât și din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri.

Reacția CNADNR vine după ce Asociația România fără Gropi a cerut măsuri urgente pentru ca lanțul de accidente de pe DN1 să fie oprit. Peste 300 de accidente s-au produs acolo numai în intervalul ianuarie 2015 - februarie 2016. Anul acesta,  din cauza lipsei separatoarelor, 12 persoane și-au pierdut viața. Ultima din seria neagră este o jurnalistă de 35 de ani, care a murit după ce un autovehicul a intrat pe contrasens și a izbit frontal mașina în care se afla. Alexandru Vîlvoi, unul dintre membrii România Fără Gropi spune că asociația din care face parte a cerut montarea unor astfel de parapete încă de anul trecut.