ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și-au propus să deblocheze traficul pe de Valea Prahovei construind centuri ocolitoare în Comarnic și Bușteni.

Este vorba despre două variante ocolitoare în lungime totală de aproximativ șase km. 

Varianta de ocolire Comarnic a fost împărțit în două obiective, informează Capital.ro

Prima secțiune implică construcția de aproximativ a circa 2,8 km de drum național, paralel cu DN1, dar de cealalată partea a căii ferate.

Al doilea proiect include construcția a două pasaje inferioare pe varianta de ocolire Comarnic la magistrala CF 300 și DN 1. 

Oficialii CNADNR au declarat că pentru primul obiectiv s-a obținut avizele Consiliilor Tehnico-Economice din cadrul CNADNR și MT.

"În luna iulie a fost predat studiul de fezabilitate în forma finală. Se așteaptă validarea documentației de către Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice pentru demararea procedurii de achiziție publică aferentă lucrărilor de execuție. Proiectarea durează 3 luni, lucrările vor dura aproximativ 4 luni.

Lucrările vor avea o garanție de 24 de luni. Cei aproximativ 3 km de centură, fără pasaje, costă 27,49 milioane de lei cu TVA din care construcția și montajul vor costa circa 25,85 milioane de lei cu TVA”, conform datelor furnizate de CNADNR. 

Pentru a ocoli centrul orașului Comarnic, se folosește un drum industrial.

Construcția unui km din centura Bușteni este estimat la 20,8 milioane de lei