ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că Transfăgărășanul ar putea fi închis după ce o stâncă de aproximativ 1.000 de tone s-a prăbușit la kilometrul 126.

Stânca s-a oprit la marginea șoselei și nu a afectat șoseaua, potrivit CNAIR.

„La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului și implicit siguranța participanților la trafic”, se arată în comunicat.

Reprezentanții CNAIR au anunțat că au inițiat măsuri în vederea asigurării circulației în condiții de siguranță și au introdus semnalizarea provizorie de restricționare și monitorizare a zonei.

„Precizăm că în eventualitatea creșterii gradului de risc, CNAIR va propune închiderea circulației rutiere, prioritară fiind protejarea vieții și integrității corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile”, se arată în comunicat.

CNAIR a anunțat recent că se redeschide traficul pe Transfăgărășan între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscu Negru (județul Argeș), cu aproape două săptămâni mai repede decât în alți ani.

DN 7C - Transfăgărășan face legătura între județele Sibiu și Argeș și este închis, anual, între 1 noiembrie și 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 131 (Bâlea Cascadă, județul Sibiu), pe celelalte porțiuni circulația fiind permisă tot timpul anului.

Transfăgărășanul a fost construit în urmă cu peste 40 de ani, ca să treacă peste zona de creastă a Masivului Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România. Șoseaua are 92 de kilometri lungime, pe traseu fiind construite zeci de poduri și viaducte, dar și cel mai lung tunel din România, la Bâlea Lac, de 887 de metri.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews