ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, declară, despre scrisoarea deschisă trimisă de magistrați ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, că reprezintă „un fel de lecție de democrație”.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România și Asociația Magistraților din România au trimis o scrisoare deschisă prin care ambasadorul Hans Klemm este criticat pentru că a lăudat activitatea DNA și a șefului anti-corupție din România, Laura Codruța Kovesi, în scrisoare arătându-se că afirmațiile „aduc o gravă atingere imaginii justiției".

Întrebat, miercuri, la finele unei conferințe de presă de la Arad, cum comentează declarațiile ambasadorului Klemm, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns că "scrisoarea celor două asociații este foarte elocventă".

„Cred că în legătură cu acest subiect foarte elocventă este scrisoarea celor două asociații ale magistraților, scrisoarea deschisă ambasadorului american pe care recomand să o citim cu toții foarte atent, pentru că nu poate fi pusă sub semnul subiectivității, aș spune, breasla magistraților, care cunosc cel mai bine problemele din zona justiției, și cred că au pus la multe chestiuni punctul pe i acolo unde trebuie, dacă vreți este un fel de lecție de democrație, pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care ne dau lecții de democrație", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat ce părere are despre declarația în sine a ambasadorului, Tăriceanu a răspuns: „V-am spus ce părere am, că își găsește un răspuns foarte bun în această scrisoare deschisă și alte comentarii cred că deja sunt de prisos".

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, s-a aflat, miercuri, în municipiul Arad, împreună cu deputatul Daniel Constantin și fostul ministru al Educției Sorin Câmpeanu.

În urmă cu două zile, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) au transmis o scrisoare deschisa E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, în urma declaratiilor pe care acesta le-a facut si care, în opinia acestora, „aduc gravă atingere imaginii justiției și bunei funcționări a democrației în România".