Camelia Smicală, doctorița româncă ai cărei copii au fost luați de către statul finlandez și ulterior, despărțiți, a fost condamnată de un tribunal din Finlanda într-un proces intentat de fostul ei soț, Petri Jalaskoski.

Românca a fost condamnată să plătească aproximativ 15.000 de euro fostului soț, deoarece Curtea a considerat că acesta a fost defăimat de către dezvăluirile făcute de Smicală, dar și pentru că ar fi încălcat „dreptul la viață privată” a acestuia.

Publicistul Iulian Capsali, în calitate de Președinte al Alianței pentru Demnitate Națională, a organizat o strângere de fonduri pentru ajutorarea Cameliei Smicală. Dacă nu va putea strânge banii, autoritățile finlandeze îi vor confisca locuința pentru a putea recupera suma.

Iată apelul lui Iulian Capsali:

 

„Ați văzut cu toții zilele trecute că o nouă amendă enormă i-a fost dată pentru faptul că și-a făcut publică drama. Faptul că statul finlandez i-a răpit copiii din casă o costă periodic pe medicul Camelia Smicala sume foarte mari, în încercarea de a o duce în faliment personal, fapt care ar putea să ducă la încarcerarea ei și pierderea oricărei posibilități de a-și mai vedea copiii, pe Mihai și pe Maria, acasă.

Ultima amendă este de peste 15.000 de euro, motivația fiind că și-a făcut public cazul (!)

Întrucât este în imposibilitatea de a plăti acești bani și un avocat care să o apere, am căzut de acord cu mama copiilor ca să strângem acest fond în țară (Finlanda nu permite strângerea de fonduri pentru astfel de cauze) și să-i trimitem în momentul în care se strâng suficienți bani în cont.

Banii vor fi adunați în contul asociației pe care o conduc 
- Alianța pentru Demnitate Națională -

cu mențiunea "Camelia, Mihai și Maria"

RO11BRMA0999100056229732 (RON) Banca Românească. CIF 30919058”

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews