ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La începutul lunii iunie, preotul ortodox Vasile Antonie Tămaș din Vâlcele, Covasna, anunța că a demarat campania: "Un român pentru România. Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!". 

Într-un interviu acordat ActiveNews, preotul spunea că se pot face foarte multe pentru salvarea vieții pruncilor amenințați de avort: "Mi-aș dori ca această campanie să fie preluată de persoane și din alte județe. Idealul este un așezământ pentru copiii abandonați, pentru cei salvați de la avort...Aș vrea să vină la mine 1.000 de femei pe zi care să-mi spună: "Părinte, nu avortez dacă-mi promiteți că mă ajutați să am grijă de el". Nu ar fi nici o problemă. Putem face un bloc cu 10 etaje pentru o bancă trădătoare și nu putem face un bordei pentru un prunc?".

Faptele nu s-au lăsat așteptate: după o lună, 11 copii fuseseră salvați, iar 40 de familii ajutate material să-și crească pruncii. La două luni, numărul copiilor salvați aproape s-a triplat: 31!

Ultimii doi copii, numărul 30 și 31 sunt chiar...gemeni. "Olga din orașul Târgu Secuiesc, plecată în Ungaria de 3 ani, o veche cunoștință de a mea, m-a contactat plângând, spunându-mi că, după o săptămână infernală, a hotărât să păstreze sarcina. Controlul de ieri a descoperit marea minune: gemenii!", a scris Părintele Tămaș pe facebook.

De asemenea, un alt efect al campaniei s-a resimțit în rândul medicilor. Astfel, doi medici, unul din Constanța și unul din București, l-au anunțat pe preot că renunță la întreruperile de sarcină.

Athosul – pentru viață. Un documentar pe tema avorturilor, dedicat mișcării pro-viață în țările creștin-ortodoxe