ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protest în centrul Vienei faţă de uciderea maidanezilor în Bucureşti. Un telespectator Digi24 a trimis fotografii făcute sâmbătă, în Piaţa Sfântul Ştefan, în care apar mai mulţi tineri care împart pliante cu mesaje de boicotare a turismului în România, sub pretextul că banii aduşi de turiştii străini sunt folosiţi pentru uciderea animalelor. Broşurile cuprind poze în care apar câini ucişi sau agresaţi, arată Digi24.

Aproape 200 de mii de austrieci au venit în România anul trecut, iar peste 50 de mii în primul trimestru al acestui an.

Protesul de la Viena are loc în contextul tensiunilor generate de dezbaterea modificărilor Codului silvic şi de interesele unei mari companii de exploatare a lemnului din Austria. Holzindustrie Schweighofer a ameninţat că se retrage din România, dacă legea silvică trece în actuala formă, care-i limitează activităţile în domeniu.

Iată mesajul telespectatorului Digi24:

„Ieri mi-a fost dat să văd o campanie mizerabilă de denigrare a României în StephanPlatz, Viena, Austria. Se pare că protestele împotriva firmelor austriece de prelucrare a lemnului au ceva răspuns. Finanţarea companiilor non-profit pentru protecţia animalelor trebuie făcută într-un fel. Nu, nu este niciun fel de teorie a conspiraţiei.

 

De ce a pornit această campanie tocmai acum? Tocmai în Austria? Mai ales că problema câinilor fără stăpân torturaţi sau omorâţi în România a fost în urmă cu ceva ani, în acest moment, aceste atrocităţi sunt foarte rare. Mai jos o să vedeţi câteva poze realizate ieri, 16.05.2015, în inima Vienei, lângă catedrala Sf. Ştefan, precum şi "fluturaşul" pe care îl înmânau participanţilor la protest.

Să foloseşti expresii de genul „Boycott Tourism în România, your money will be used for killing dogs. Stop Supporting Murder” (Boicotați turismul în România, banii dumneavoastră vor fi folosiți pentru uciderea câinilor. Încetați să mai sprijiniți crima!” - n.r.) e mult prea mult”.