ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au pus mână de la mână bani pentru refacerea bisericii, locuitorii localității Lunca Bradului au aflat cu stupoare că lăcașul de cult vechi de 150 de ani a fost incendiat, de persoane rămase deocamdată neidentificate, anunță gorj-domino.ro.

"Am văzut că era fum negru în interiorul bisericii, nu se vedea nimica. Am sunat la 112. Auzeam că ceva arde în interior dar nu se vedea ce. Primarul a încercat să stingă focul. A stins înainte ca pompierii să ajungă, dar când a ieșit din cauza fumului a leșinat nu mai respira.", a spus fiica preotului pentru cuvantul-ortodox.ro.

Locuitorii au descoperit icoane sparte, masa altarului incendiată, cărțile sfinte arse, tronul făcut scrum, picturile afumate, băncile răsturnate, precum și pereți scrijeliți cu însemne sataniste sau cruci întoarse invers în biserica la care s-a muncit ani de zile.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz. Există un cerc de suspecți, iar până acum au fost audiate mai multe persoane.

"Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de profanare de lăcașe de cult sau a altor obiecte de cult și distrugere.", a declarat Carmen Frandeș, purtător de cuvânt IPJ Mureș.

Indiciile duc anchetatorii spre un grup de tineri.

„Am găsit două persoane, două fete, care aveau aceste însemne pe tricourile ce le purtau pe ele, iar oamenii spun că au văzut și niște băieți cu tricouri cu aceleași însemne pe ei. Ele stăteau și fumau pe banca de lângă Monumentul Eroilor de la intrare, probabil au făcut pândă. Poliția a luat probe de ADN de la fete, precum și salivă, deoarece în Biserică era și salivă scuipată pe jos. A fost o trupă de băieți venită la o cabană aici, în sat, care sunt principalii suspecți. Până și hainele ce le aveau pe ei erau cu însemnul Satanei, aceleași însemne sunt și în Biserică”, a menționat primarul comunei Lunca Bradului, care muncea cot la cot cu ceilalți săteni pentru a curăța ceea ce se poate.