Cel mai nou scandal din cercurile „progresiste” a condus la retragerea de pe piață a unei cărți motivaționale a autorului Zig Ziglar. Motivul scandalului este acest pasaj din carte:

„Micile corecții corporale formează personalitatea copilului – îl scot din acea stare de lipsă de maturitate și egoism, trezindu-i trăsăturile de caracter importante cu care va trebui să înfrunte lumea și să învingă.”

O bloggeriță sare de zece metri în sus, și site-ul edupedu (împreună cu multe alte conturi) îi preia postarea: „DA, FRATE, TREBUIE SĂ FII SUPER TARE SĂ BAȚI O FIINȚĂ DE ZECE ORI MAI MICĂ DECÂT TINE, LIPSITĂ DE APĂRARE.” Și apoi bloggerița ne spune că regretă că autorul cărții a decedat – pentru că altfel i-ar fi aplicat ea însăși o corecție fizică.

Toate astea se petrec în timp ce în SUA, în state precum New York și Virginia, o ființă DE ZECE ORI MAI MICĂ DECÂT TINE și LIPSITĂ DE APĂRARE poate să fie ucisă cu legea în mână. Și în condițiile în care acest act de BARBARIE (ca să scriu și eu în stilul bloggeriței) este „celebrat” cu aprinderea WTC în roz, cu chiote și cu urale.

Dar despre toată această barbarie care se petrece sub ochii noștri chiar în aceste zile bloggerii „progresiști” nu suflă nici o vorbuliță – ei găsesc de cuviință să se isterizeze pe marginea unei cărți scrise în 1985, a unui autor motivațional mort în 2012. Deoarece, nu e așa, BĂTAIA LA RECE E CRIMĂ CU PREMEDITARE (ne spune aceeași bloggeriță). Însă adevărata CRIMĂ LA RECE, CU PREMEDITARE e „drept de a alege”, este semn de „emancipare”, și este „progres”.

P.S.: În nici un caz nu încurajez ideea că cineva ar trebui să bată copiii; deși cred că e o mare diferență între „o mică corecție”, cum spune Zig Ziglar, și descărcarea emoțională necontrolată pe care o reclamă bloggerița; care e condamnabilă pe bună dreptate, și pe care autorul însuși o condamnă. Subliniez însă dubla măsură strigătoare la cer a acestor „progresiși” – și faptul că ei simt de cuviință să ventileze acest subiect chiar în aceste zile tragice, în timp ce tac asurzitor în ceea ce privește adevărata crimă cu premeditare.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews