ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cardinalul Müller a condamnat uciderea celor nenăscuți drept „infanticid”, asemănând-o cu „vremurile naziste”, subliniind că papii și episcopii anteriori „nu se temeau să excomunice” pentru crime grave.

Cardinalul Gerhard Müller a condamnat poziția președintelui american Joe Biden în favoarea avortului, declarând că este „infanticid” și că cei care promovează „infanticidul” trebuie excomunicați.

„Cuvântul «avort» este un cuvânt prea blând. În realitate este uciderea unei persoane vii”, a spus Gerhard Cardinal Müller. „Nu există dreptul de a ucide o altă persoană! Este absolut împotriva Poruncii a cincea.”

Cardinalul a condamnat poziția pro-avort a președintelui Joe Biden în timpul unui interviu amplu acordat LifeSiteNews la Roma. Critica sa directă față de poziția publică și consecventă a lui Biden în favoarea avortului vine la scurt timp după ce președintele american, într-un discurs despre starea Uniunii, a promis că va „restaura Roe v. Wade ca lege a țării.”

Cardinalul Müller a asemănat uciderea pruncilor nenăscuți și a bătrânilor cu vremurile „naziste”, spunând că „este absolut inacceptabil să spui că ești catolic și să promovezi și să justifici uciderea de persoane umane, ființe umane [din] pântecele mamei, până la eutanasie... Uciderea oamenilor bolnavi, ca pe vremea naziștilor, este eutanasie.”

Biden se declară public ca fiind catolic, dar cardinalul Müller a subliniat că, deși Biden este „nominal catolic, în realitate este nihilist. Este cinism, cinism absolut.”

Menționând exemplul Sfântului Ambrozie din Milano, care l-a excomunicat pe împăratul Teodosie, cardinalul Müller a comentat că „în alte vremuri, oameni precum aceștia ar fi fost excomunicați. În vremurile trecute, papii și episcopii nu se temeau să excomunice, precum Sfântul Ambrozie din Milano”.

Reiterând adevărul că Dumnezeu este „creatorul fiecărui trup, iar noi oamenii suntem doar administratorii voinței bune a lui Dumnezeu”, cardinalul Müller a spus că omenirea este chemată să aibă grijă de semeni, întrucât „nu putem considera că iubirea lui Dumnezeu pentru noi și dragostea noastră față de Dumnezeu este separată de iubirea noastră față de aproapele și de iubirea aproapelui față de noi.”

Cei care susțin pruncuciderea trebuie excomunicați

După discursul lui Biden privind starea Uniunii, LifeSite a lansat un apel public către episcopii americani, cărora li s-a cerut să-l excomunica pe președintele pro-avort. Întrebat cu privire la acest demers, Cardinalul Müller a declarat că „primul pas trebuie să fie acela ca, în unanimitate, Conferința Episcopilor din SUA, probabil împreună cu alți creștini, alți lideri religioși, [să transmită] un punct de vedere ferm, clar, o declarație puternică, prin care să afirme că [avortul] este împotriva tuturor standardelor și principiilor umanității”.

Într-o astfel de declarație, ei trebuie să afirme „tranșant că toți cei care au responsabilitate publică și, ca și catolici, promovează pruncuciderea, sunt excomunicați”.

Extinzând tema despre un politician pro-avort, cardinalul Müller a adăugat că, chiar dacă nu ar exista un proces formal de excomunicare, o astfel de persoană nu trebuie să fie scuzată pentru gravitatea acțiunilor sale de susținere a avortului.

Chiar în cazul în care nu sunt excomunicați oficial, dacă acești oameni primesc Sfânta Împărtășanie, (…) ei nu primesc harul. Ci o primesc, după cuvintele Sfântului Pavel, spre propria lor osândă, iar Biden și toți acești oameni trebuie să știe că, la judecata supremă, când vor apărea după moartea lor în fața tribunalului lui Dumnezeu, acesta [va fi judecat] ca un păcat de moarte. Chiar dacă nu îl fac personal, ci sunt complici, complici în mod direct la uciderea de oameni nevinovați.

Biden spune că a fost în școlile catolice, dar vreau să îl întreb ce a învățat acolo? Ce înseamnă această religie? (...) Religia este o mărturisire clară a întregii noastre persoane, a întregii noastre ființe, înseamnă a te oferi ca jertfă lui Dumnezeu și celorlalți. Aceasta este religia noastră creștină.

Mentalitatea pro-avort ucide omenirea

De asemenea, cardinalul Müller a vorbit despre „ideile înguste” ale mișcării pro-avort, care au ca rezultat distrugerea umanității.

Potrivit cardinalului, mentalitatea pro-avort susține că „numai fericirea mea este importantă, că ea este criteriul suprem în definirea fericirii și a plăcerii”.

Subliniind natura intergenerațională a transmiterii credinței creștine, cardinalul german a subliniat că mentalitatea pro-avort bazată pe fericirea individuală este în mod fundamental împotriva religiei.

În încheiere, Cardinalul Müller a mai spus că este necesară întărirea unei „conștiințe și mișcări [creștine] la nivel mondial”, întrucât oponenții Bisericii „au toată puterea mass-media”, iar „în spatele lor se află organizațiile internaționale”, precum cele din domeniul Big Tech și lumea financiară.