ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat că salariile polițiștilor vor crește cu 10%. Ea a precizat că pregătește actul normativ pentru ședința de Guvern din această săptămână și că majorarea se va aplica din momentul intrării în vigoare a acestuia. Ministrul anunță că vor fi angajați 4.000 de oameni în sistem și că pensionarea din MAI în condițiile actuale se va mai putea face până în 15 septembrie.

Carmen Dan a precizat că au fost discuții în acest sens cu Ministerul Finanțelor Publice și că decizia este ca salariile polițiștilor să crească cu 10%.

Ministrul de Interne a mai anunțat că vor fi angajate în Poliție 4.000 de persoane, având în vedere deficitul de personal din sistem în urma pensionărilor anticipate.

Ea a subliniat însă că nu va fi modificat sistemul de calcul al pensiilor celor din MAI, iar cei care vor să se pensioneze în aceleași condiții ca și până acum o vor mai putea face până în 15 septembrie.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminică, pe pagina de Facebook, că nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere, susținând că o astfel de inițiativă "nu se poate face cu aplicare peste noapte".