ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava efectuează cercetări pentru a depista un individ despre care există indicii certe că a vândut în jur de 200 de kilograme de carne de cal unor persoane din municipiul reşedinţă de judeţ, păcălindu-le că este vorba de muşchi de vită.
 
Conform doctorului Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, totul a ieşit la iveală după ce o femeie a adus la laboratorul instituţiei câteva kilograme de carne cumpărată de la respectivul individ. Aceasta a bănuit că nu este ceva în regulă cu marfa şi a cerut ajutorul medicilor veterinari. Ieri, rezultatele probelor prelevate au confirmat bănuielile, fiind vorba de carne de cal, scrie Monitorul de Suceava

„Din datele pe care le avem, în cursul zilei de miercuri, în municipiul Suceava, în zona fostului MOBSTRAT, mai mulţi suceveni au cumpărat de la un individ venit din afara judeţului carne de cal dată drept muşchi de vită. Se pare că mai mulţi dintre cumpărători nu au achitat încă banii pe carne, înţelegându-se să plătească zilele următoare. Facem un apel la toţi aceşti oameni să vină la DSV, să depună reclamaţii, pentru a reuşi să-l depistăm şi să-l probăm pe cel care i-a înşelat”, a fost mesajul doctorului Petrea Dulgheru.

El a subliniat că are de multă vreme indicii despre indivizi care comercializează carne de cal, păcălind oamenii şi punându-le sănătatea în mare pericol, având în vedere că animalele sunt sacrificate clandestin, de obicei fiind tăiaţi caii care nu mai dau randament şi ar putea fi bolnavi.