ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a ales să-și petreacă sărbătorile de iarnă în Statele Unite ale Americii, în Florida, iar un utilizator de pe Facebook se întreabă câte medicamente pentru copiii internați la spitalul Marie Curie ar putea fi cumpărate cu banii cheltuiți prin deplasarea a șase oameni înarmați, la Miami, timp de zece zile.

Cristi Corobana, cel care a scris acest mesaj pe rețeaua de socializare, face aluzie la echipa SPP care va proteja familia Iohannis în timpul vacanței în Florida.

”Problemă de clasa a 4-a: un bilet de avion București-Miami la business clas este 3840 Euro (cel mai ieftin). O noapte într-un un hotel de 4 stele este 180 de dolari (aproximativ 160 Euro). Diurna pentru SUA este 75 dolari pe zi. Să se calculeze ce pagubă fac bugetului României șase oameni care petrec zece zile în Florida cu armamentul din dotare. Pentru nota 10: Calculați câte zile de medicație pentru copiii bolnavi de la Marie Curie s-ar putea acoperi cu banii ăștia dacă Medicamentele pentru o zi costă 20 Euro”, scrie Corobana, un inginer care locuiește în Luxemburg, potrivit informațiilor de pe Facebook.

Klaus Iohannis și-a petrecut și o parte a lunii decembrie 2014 în Florida. Astfel, după câștigarea alegerilor prezidențiale și după ce și-a dat demisia de la Primăria Sibiu, dar înainte de depunerea jurământului ca președinte al României, Iohannis a petrecut o săptămână în Palm Beach.