ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul pentru Situații de Urgență a desfășurat, în cursul acestui an, trei controale inopinate la rețeaua de transport cu metroul. Acestea au vizat creșterea gradului de siguranță a călătorilor, prin verificarea căilor de evacuare și a modului de exploatare a instalațiilor electrice. 

Pe timpul acestor controale au fost constatate o serie de neconformități, atât la nivelul stațiilor, în spațiile comune (peroane, pasaje), cât și la nivelul ieșirilor către suprateran. În urma controalelor, ISU a aplicat 11 sancțiuni contravenționale (șapte avertismente și patru amenzi), în cuantum de 8000 de lei, potrivit tvr.ro.

Principalele nereguli constatate:

-  Îngreunarea evacuării persoanelor, prin reducerea lățimii de circulație, din cauza unor modificări la sistemul de trecere cu turnicheți; amplasării, în anumite zone, a unor spații comerciale, vitrine, lifturi; blocării cu zăvoare a unor uși de evacuare; sensului de deschidere a unor uși de acces/evacuare, care se face în sens invers evacuării.

- Nemarcarea tuturor căilor de evacuare prin indicatoare standardizate și funcționarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranță.

- Nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante.

- Exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni și legături, precum și străpungerea izolației sau lipsa acesteia.

- Amplasarea la suprateran, în imediata apropiere a ieșirilor, a unor construcții provizorii, diverse amenajări sau spații de parcare, care reduc lățimea liberă de circulație a căilor de acces, de evacuare și de intervenție.