ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tânăr a fost dat afară de la ore de director pe motiv că are părul „indecent” de lung. Nu se spune că liceul este unul teologic greco-catolic. Dacă scandalul era într-un seminar ortodox, ar fi avut amploare mai mare.

Îi batjocorim permanent pe oamenii care merg la Sf. Parascheva, dar ni se pare ceva perfect normal și frumos, ba chiar îi lăudăm pe catolicii care fac pelerinaje la Șumuleu-Ciuc sau Maria Radna.

Copiii au voie să o aibă ca idol pe Lady Gaga, dar nu e în regulă să meargă la orele de religie. Cu siguranță, Emile Durkeim este un mediocru pe lângă atotștiutorii internauți care pot „demonstra” că idolatria star-urilor muzicale nu este o formă de viață religioasă.

Ne bucurăm că românii merg să viziteze Sagrada Familia în Barcelona, dar nu vrem ca de Centenar să cinstim memoria oștașilor căzuți pentru desăvârșirea Marii Uniri și a martirilor din timpul regimului comunist prin ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Cântecul muezinului din minaret ne este interesant, dar clopotele ne înfioară și perturbă liniștea publică.

Papa Francisc ar putea să facă și breakdance într-o bazilică că ni s-ar părea un tip mișto și deschis, pe când Patriarhul Daniel este criticat la absolut orice gest.

Niște politicieni maghiari iredentiști au rupt în mod ilegal un liceu ca să facă un seminar teologic romano-catolic cu predare în limba maghiară. Instanța desființează hotărârea, dar de vină sunt tot ortodocșii bigoți naționaliști xenofobi etc.

Un „comediant” îndeamnă la ură și violență prin arderea bisericilor, dar noi spunem că e în regulă, că și-a exercitat libertatea de exprimare. În schimb, considerăm că nu ar trebui să mai fie organizate evenimente publice cu caracter religios.

Cultul personalității lui Miklos Horthy care a ordonat exterminarea românilor în Ardealul de Nord este legal astăzi în România, dar dacă dai citate din Petre Țuțea sau Mircea Vulcănescu ești cel mai mare fascist.

O babă a dat 10.000 de lei pentru Catedrală și este de condamnat. Dacă îi dădea unora să își ia bilete și cazare la Untold era eroina zilei.
 
Lista poate continua.

Dincolo de conflictul social articifial contemporan care se încearcă a fi creat între ortodocși și catolici, în aceste alegeri pe care le fac unii nu este vorba de niciun principiu valoric și niciun criteriu real. Judecata se face raportat doar la conținut și persoană, nu la normă.

Pe acelați plan valoric, unii pot, alții nu. Și asta doar în baza unor prejudecăți apriorice, cu o nuanță puternică ideologică.

Care democrație?! Această discriminare este măsura fățărniciei cea de toate zilele.