Titlul nu este o glumă, este parte din știrea care a apărut pe site-ul publicației locale Vremea nouă din județul Vaslui.

Drama unei copile de 14 ani este luată în derâdere de Cezara Mironică. Aceasta scrie despre violul unei fetițe, folosind un limbaj absolut grețos: "SLABI …Violatorii minori s-au fãcut de râs! Nu au reusit sã-si dezvirgineze victima. Aceasta, conform medicilor legisti, avea un himen elastic care nu s-a rupt în timpul orgiei sexuale".
 
O elevă de 14 ani, din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială nr. 1 din Ivești, jud. Vaslui, a plecat din timpul orei de desen ca să bea apă si a dispărut. A apărut după o oră și jumătate, împreună cu bunica ei, care a reclamat că asupra fetei s-a produs un viol, comis de patru minori, elevi ai școlii, din clasa a VII-a și a VIII-a. Fata, care are și o soră geamănă, este în stare de soc. Dat fiind pauza de Rusalii, violul petrecându-se ziua în amiaza mare, pe 17 iunie, doar poliția a fost anuntată, cazul fiind imediat preluat de politistii bârlădeni
 

Minorii, toți patru, au fost reținuti de poliție pe 17 iunie, iar pe 18 iunie erau înapoi acasă! Doar doi dintre ei sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de viol: un adolescent de 17 ani, fost elev al școlii, precum și unul de 16 ani, care a repetat clasa a VII-a de trei ori!! Acesta din urmă, D. C. Albu, copil de bani gata, este renumit pentru multiplele infracțiuni comise. Nici conducerea școlii din Ivesti nu se simte prea bine, spun ziariștii vasluieni, deoarece ISJ Vaslui a anunțat că va trimite o echipă de inspectori pentru a ancheta cazul petrecut în timpul orelor de scoală, când fata ar fi trebuit să fie în siguranță, nu să plece nesupravegheată pe poarta școlii! Mai grav este faptul că directoarea școlii nu a anunțat Inspectoratul Școlar, care trebuia imediat să înceapă consilierea elevei violate.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews