ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicistul Cătălin Sturza se întreabă cum nimeni nu protestează după rectificarea bugetară a Guvernului, în urma căreia s-au luat bani de la Ministerele Sănătății, ale Educației și ale Transporturilor, iar majoritatea serviciilor de informații au primit sume suplimentare.

El reamintește că atunci când Primăria Capitalei a oferit o sumă mult mai mică pentru Catedrala Mântuirii Neamului, reacțiile online au fost virulente.

Aflăm că SRI primește 390 de milioane de lei în plus la rectificarea bugetară. Cei de la SIE primesc și ei 46 de milioane de lei, iar SPP – 42 de milioane. În același timp, de la Ministerul Sănătății sunt tăiați 400 de milioane de lei, de la Transporturi peste 3 miliarde de lei, și de la Educație se pierd 2 miliarde de lei.


Păi cum rămâne, nu mai vrem spitale, și nu... Securitate? Țin minte ce scandal a făcut mass-media când Firea a dat 10 milioane pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Cum se aprinseseră de indignare bulele de Facebook. Acum nu văd nici un comentariu, nici vreun ziar, nici vreun #activist care să protesteze sau să comenteze ceva.

Ca să spun lucrurile mai pe românește. SRI, SIE, SPP, care stăteau deja pe un munte de bani, primesc ȘI MAI MULȚI BANI. În timp ce se taie sume foarte mari de la ministerele ce reprezintă sectoarele unde România stă cel mai prost – Sănătatea, Transporturile și Educația. Amintesc că în România nu s-a făcut nici un spital, după 1990; autostrăzi nu avem, și probabil nu vom avea în următoarea sută de ani; și multe școli încă au weceul în fundul curții (chiar dacă progresiștii susțin că „ne scot din evul mediu” punându-și în capul listei de priorități „căsătoriile” unisex).

Ca să fie și mai clar. La 112 există UN SINGUR OPERATOR pe tură; și acela slab pregătit sau fără nici o pregătire – cum s-a văzut în cazul din Caracal. În timp ce Serviciile au peste 20.000 de angajați și primesc, an de an, tot mai mulți bani. Bani tăiați, după cum vedem la această rectificare, de la spitale, autostrăzi, și școli”, a scris el.
 
În opinia publicistului, singura instituție care se întărește constant de 100 de ani în țară este cea a serviciilor de informații.

„În ultima sută de ani, în România pare să prospere și să se întărească o singură instituție. De la Siguranța lui Carol al Doilea (compusă din cinci Servicii, dacă îmi amintesc bine), la Securitatea KGB-istă a lui Dej și Ceaușescu, la (neo)Securitatea de orientare (tot mai) globalistă a tranziției, în România se întăresc... instituțiile de supraveghere și de forță. Se întărește Siguranța/Securitatea – dar nu a noastră, ci a Statului. A acelui Stat căpușat de mafii și de oligarhia care mărșăluiește spre „viitorul luminos”. Desigur, al ei.

Și încă ceva. Unii tot strigă de zor că un anumit partid e „ciuma roșie” deoarece este urmașul FSN. Așa o fi, cu observația că toate partidele românești sunt, direct sau indirect, urmașe ale FSN, sau construcții ale oamenilor care au „inventat” FSN. Dar (neo)Securitatea asta care ne tot păcălește cu „oamenii noi”, în timp ce lasă să se dezvolte nestingherite mafiile și traficul de copii, oare a cui urmașă o fi? Nu a vechii Securități? Să nu ne păcălim: oligarhia nu e politică, sau e foarte puțin politică. Oligarhia e o boală a sistemului. Este un cancer negru, în metastază. 

#vremspitaleșcoliautostrăzi #nusupraveghere #nuinstituțiideforță”, a încheiat el.