ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a decis să preia un articol despre jurnalistul Cătălin Tolontant scris pe site-ul codrul.wordpress.com, semnat de Ultras Ecclesia.

Iată articolul integral:

 

„Cătălin Tolontan este un ziarist. Dar nu orice fel de ziarist, el este un formator de opinie. Deși este șeful unui ziar de sport, dl Tolontan face mai mult decât să scrie despre acest fenomen. El are opinii despre politică, societate, economie, viață în general.

Dânsul a încercat să-și creeze o imagine de jurnalist model, apolitic, independent la presiunile de orice fel și deasupra mizeriei și promiscuității caracteristice presei din România.

Dl. Tolontan a scris despre proteste, despre fotbal, despre societatea civilă, despre candidați, despre tot. Când jurnaliștii săi diabolizau suporterii, domnia sa îi apăra, de parcă n-ar fi fost în aceiași redacție cu ei. Punea întrebări încuietoare jandarmeriei. Blama mentalitățile învechite. Pentru că domnul Tolontan este, nu-i așa, altfel. Oare?

Domnia sa se întreba, zilele trecute, cu un tupeu ieșit din comun, de ce un anumit partid politic l-a preferat pe Gigi Becali în locul lui Ivan Pațaichin, ca și candidat.

Domnul Tolontan ne creionează imaginea unei Românii reprezentate de Becali: „Le cresc(despre fetele sale -n.r.) așa cum le-a crescut tata pe surorile mele. Nici un băiat nu le va atinge măcar înainte de nuntă”, anunța Gigi Becali la televizor în aprilie 2012″.

Să reținem specificarea clară a datei. 2012.  Cu alte cuvinte, dl Tolontan transmite următorul mesaj: Vedeți cum trăiesc retrograzii ăștia? Tradiționaliștii, fundamentaliștii?ACUM? În epoca iphone-ului? Astea cu tradițiile sunt prostii din trecut. Sunt vremuri apuse, nu mai merg în zilele noastre”.

Acum e momentul prostituției infantile, consumului de carne vie, felinare roșii, rețele sociale, consumului cu orice preț etc. A mai subliniat ceva  din discursul dl. Becali: „ca pe surorile mele”. E foarte important. Foarte puțină lume știe că una din surorile lui Becali mergea la morga si spala cadavrele boschetarilor, apoi ii ingropa cu preot dupa ce le gasea groapa in cimitir, le cumpara haine si vesminte de cosciug. A murit…dintr-o infecție căpătată făcând toate astea

Sigur, acest model de jerfelnicie și sacrificiu NU este compatibil cu cel promovat de presa zilelor noastre. Acum avem nevoie de omul egoist, de „modernitatea” care crează revolte pe facebook dar care stă departe de stradă – acolo unde contează, avem nevoie de omul care e atăt de obișnuit să privească în jos – la gadgeturi, haine, pământ – încât e incapabil să mai privească în sus. Avem nevoie de oameni care să-și huiduie compatrioții, dar să-i aplaude pe cei care i-au ucis strămoșii și i-au furat pământul, în numele…democrației și să stea cu capul plecat.

În același articol, mai zice dl Tolontan: „Acum două zile, Rudel Obreja, președintele Federației Române de Box a declarat pentru Gazeta Sporturilor că ”Leonard Doroftei a fost diagnosticat cu o boală rușinoasă: este depresiv”. Asta cu ”Depresia, boală rușinoasă” e un anti-liberalism din categoria ”Nu angajez niciodată un homosexual pentru că homosexualii sînt protejați de Satan!

Să observăm modul securist – oh, tempora, nu dl. Tolontan? – în care jurnalistul amestecă planurile. Becali vorbește de homosexualism din punctul de vedere al creștinului, unde această practică este incriminată, pe drept, drept o anomalie și păcat.Deci, creștinește, Becali are dreptate. Dar Tolontan introduce în ecuație, fără nicio legătură, tâmpenia spusă de un anume Rudel Obreja despre…”depresie”. Din câte știm, depresia este o boală, tratabilă ca atare și nu cunoaștem setul de valori religioase care o cataloghează la fel ca pe homosexualitate. Nu intră, nici pe departe în aceiași categorie.Becali vorbea de pe poziția creștină, Obreja de pe poziția mankurtului. Planuri diferite, soluții diferite.

Dl. Tolontan ne spune apoi că sunt milioane de oameni care suferă de depresie și care n-au motive să se rușineze. Deci,  a spune despre cineva  că este homosexual e același lucru cu a-l face depresiv. E o tâmpenie să incrimezi aceste comportamente… Depresivul n-are de ce să se rușineze, deci homosexualitatea e…normalitate.

Efectul este garantat. Primul comentariu, semnat de AndreiS, spune tot: „Tolo, nu imi place sa comentez de obicei la diferite articole, dar ce ai scris aici merita un mare bravo. Ascute condeiul si nu lasa derapajele acestor oameni sa treaca neobservate. Vreau sa cred ca nu suntem un popor rasist si sexist”. Deci de-aia l-au ales pe Becali și nu pe Pațaichin…

Totuși, în noianul de zombi, s-a găsit cineva care să arate cu degetul spre adevărații culpabili. Vlad zice: „probabil va urma un potop de mesaje în care ți se va reaminti că ești parte integrantă și esențială din această platformă care l-a propulsat pe gigi becali până aici. deși în sinea ta vei înțelege, te vei justifica așa cum uneori ai mai făcut-o. sau nu. dar știu că te doare asta, oricât de mult ai vrea să te/ne minți frumos„.

Ai zice că l-a închis pe dl Tolontan.Doar a spus o realitate: domnia sa a condus cele mai importante cotidiene de sport din țară, responsabile, în mare măsură de promovarea lui Becali, Dragomir, Sandu, a făcut emisiuni la Pro, acum e șef la Intact – alături de gsp tv( un alt post becalizat). Dar, stupoare! Dl Tolontan e curat ca lacrima: „vlad: nu sint parte a nici unei platforme. Cind am avut ceva de scris despre becali, am scris. Nu am facut emisiuni TV cu el, nu l-am cultivat, asa ca nu ma amesteca, te rog, cu nimeni.”

Deci, el, ca șef, nu e responsabil pentru ceea ce produc/fac subordonații săi. El nu participă la ședințele de sumar. El nu și-a dat ok-ul pentru postarea articolelor în care becali bătea câmpii. Nu, dumnealui nici gura nu-i miroase.

Poate o avea de-a face cu ce-o fi învățat la Asociația Studenților Comuniști? Nu știm sigur. Știm doar că mai toți comuniștii transformați peste noapte în democrați acuză „boborul” că nu-i înțelege și că nu-i ascultă. Și că e „retrograd”.

Într-un alt articol, pe fondul crizei economice, din 27 septembrie, dl Tolontan ține să ne spună ce afacere proastă este cumpărarea avioanelor F16, la mâna a doua. Corect. Este o mare porcărie. Dar tot el titrează: ” Relansăm economia, cumpărăm avioane militare. Adică nu avioanele proaste sunt problema, ci faptul că o țară ca România  are nevoie de aviație militară, performantă( așa cum am explicat pe larg aici). Nuanța este foarte importantă: dacă ar fi scris, că relansăm economia cumpărând avioane militare NOI, ar fi spus un mare adevăr. Dar nu: e rău dacă vom cumpăra avioane. Pentru că e nevoie să fim o țară fără apărare, pentru ca apoi să vină cineva să ne spună: „păi renunțați la suveranitate, intrați în SUE și vă apărăm noi”.

Concluzia dl Tolontan: „Nu trebuie să crezi în ”Confesiunile unui asasin economic”, nu e nevoie să fii un hipiot întîrziat cîntînd la chitară împotriva războiului cățărat pe țevile de tun ca să-ți dai seama că ceva nu e deloc în regulă.”

Deci un tip care a fost în poziții de conducere în cele mai mari trusturi de presă ale țării, un om în al cărui ziar găsești publicate titluri precum „Ferrari poate provoca un orgasm intens. Iată dovada!” sau „Meniuri orientale de la Vulping! 7 lei în loc de 17,5 lei pentru o shaorma mare de pui”, nenea care lucrează și produce pentru „motanul” Felix Voiculescu, ne spune că ceva nu e în regulă cu sistemul!!!

El, care o promovează pe madam Mungiu, cea anti-română și anti-creștină. El, omul de ne-atins al tuturor regimurilor, fostul angajat al Adrian Sârbu și Felix Voiculescu , Cătălin Tolontan, ne spune că ceva nu-i în regulă cu țara „cu toporișca în dulap”.

Să fie clar: nu facem aici elogiul lui Gigi Becali. Becali este o glumă. Becali este un tip cu un comportament de om bolnav. Dar este un al cărui fond sufletesc a fost inițial bun. Doar de-aia au fost părinții lui deportați de comuniști. Că peste el s-au pus alte straturi, nocive, care l-au transformat într-un personaj dubios este o altă discuție și care nu privește situația de față.

Domnul Tolontan, dimpotrivă, este un om fără suflet.Și fără principii morale. Este un produs al „celor fără de țară și fără de Dumnezeu”, cum spuneau eroii noștri din munți. Discursurile moderne, desprinse din The Guardian, au venit ca o mănușă pe acest fond. Pentru că lumea promovată de The Guardian nu are nicio legătură cu valorile acestui neam. Care le stau în continuare în gât celor care vor să desființeze credința și țările. Întâi a fost internaționala socialistă, acum sunt Statele unite ale Europei. Același sistem – cu ONG-uri pe post de comisari ai adevărului – cu altă pălărie.

Nu, să nu ne facem iluzii. Domnul Tolontan a fost, este și va fi mereu, omul sistemului.”

 


Menționăm că ActiveNews a decis publicarea acestui articol după seria de dezvăluiri realizată de Cătălin Tolontan în ultima perioadă.