ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


George Alexander, românul din Norvegia care s-a opus practicilor abuzive ale Barnevernet, editorialist la ActiveNews, a participat la protestul global de la Bruxelles, pentru susținerea familiei Bodnariu și a celorlalte familii de români, cărora le-au fost luați abuziv copiii.

Este un sentiment extraordinar să vezi că atâția oameni din întreaga lume susțin familia Bodnariu, familia Nan și alte familii de români. Ați făcut lucruri extraordinare, fără de care acești copii, condamnați de la început,  nu ar fi avut nici o șansă. O solidaritate impresionantă - oameni din Australia, America, India, toți se ridică împotriva nedreptății, a spus George Alexander la protestul din Bruxelles, unde au fost prezenți peste o mie de oameni.

"Nu suntem singuri. Și în Norvegia sunt oameni care se ridică împotriva nedreptăților, în pofida manipulării, a intimidării și a amenințărilor de tot felul din partea autorităților norvegiene. 170 de specialiști au trimis o scrisoare autorităților norvegiene, în care-și exprimă îngrijorarea față de sistemul abuziv Barnevernet, care nu funcționează, ci distruge părinți și copii, creează cele mai grave abuzuri. Nimeni nu ne poate opri vreodată, în pofida intimidărilor, a șantajului. Am înțeles că unii părinți au fost nevoiți să aleagă: între a merge la manifestație sau a-și vedea copiii luați de Barnevernet. Sentimentul care plutește în Norvegia este de frică", și-a încheiat discursul Alexander.