ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Coleta Firu, mama fetiței care în urmă cu șase ani a plecat cu copilul său din Belgia, ulterior fiind condamnată în această țară pentru răpire, își poate păstra în custodie fiica, după ce Protecția Copilului Ilfov a amânat, provizoriu, decizia de încredințare a minorei către tată.

Coleta Firu, mama acuzată că a plecat din Belgia cu fetița de doar câteva luni fără acordul tatălui, s-a întâlnit, luni, cu acesta, la sediul Protecției Copilului Ilfov, acolo unde au fost întâmpinați de executorul judecătoresc.

Acesta din urmă ar fi trebuit să pună în aplicare executarea de predare a minorului către tată, Stelian Velea, cu domiciliul în Belgia, așa cum au stabilit instanțele de judecată. Avocații mamei au reușit, însă, să obțină o ordonanță președințială care stabilește ca, până la soluționarea procesului privind custodia copilului, minorul să locuiască cu mama, astfel că fetița a plecat acasă cu mama ei.

„Noi am venit azi și cu mama și cu copilul, pentru a demonstra faptul că am luat act de această convocare, dar din punct de vedere procedural nu se poate întâmpla nimic azi pentru că avem o ordonanță președințială, care stabilește, provizoriu ce-i drept, locuința copilului la mamă. Din păcate, poziția executorului judecătoresc este una extrem de ostilă, agresivă mult peste cadrul legal (…) Ne gândim să facem plângere penală împotriva executorului, care ignoră deciziile judecătorești, cum este ordonanța despre care am pomenit”, a declarat, la ieșirea din sediul Protecției Copilului Ilfov, Adrian Amuza, avocatul mamei.

Potrivit sursei citate, în sediul Protecției Copilului s-a încercat o apropiere între copil și tată, însă, fetița ar fi început să plângă atunci când tatăl a încercat să-i dea fiicei sale câteva jucării.

În replică, tatăl acuză că fetița îl respinge pentru că așa ar fi fost învățată de mama ei.

Conflictul dintre părinți a început acum cinci ani, iar pe vremea aceea fetița avea doar șase luni. Mama a plecat cu fetița din Belgia, fără acceptul tatălui și spune că a fugit pentru că fostul său iubit ar fi supus-o la rele tratamente.

Între timp, femeia a fost condamnată în Belgia la 18 luni de închisoare pentru răpire internațională și la plata unor daune de 15.000 de euro.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews