Judecătoria Slatina a amânat decizia în cazul Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, pentru data de 18 iulie, pentru îndeplinirea unor obligații stabilite în sarcina părților, fiind vorba de chestiuni organizatorice, transmite Mediafax.

„Prin încheierea de ședință din data de 15.07.2019 completul specializat de minori și familie, căruia i s-a repartizat dosarul nr. 6333/225/2019, a acordat termen de judecată în data de 18.07.2019, ora 10.00, pentru îndeplinirea obligațiilor stabilite în sarcina părților”, a transmis, luni, Judecătoria Slatina. 

Judecătoria Slatina ar fi trebuit să decidă luni dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă, poate părăsi țara împreună cu familia de români stabiliți în Statele Unite ale Americii, care a adoptat-o. 

Judecătoria Slatina este a cincea instanță chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt. Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanță președințială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.
 
În altă ordine de idei, Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat că pașaportul fetiței din Baia de Aramă a fost oprit de către un procuror al Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție pentru că existau indicii că documentul ar fi fost obținut „prin metode nu tocmai legale".

„Cu privire la pașaport, în momentul în care a fost retras pașaportul au existat anumite indicii că ar fi fost obținut prin mijloace nu tocmai legale. Mai multe nu pot să vă spun. În momentul de față s-au rezolvat mai multe dintre aceste aspecte. În perioada următoare veți vedea rezultatul. Nu a fost nimeni pus sub învinuire sub acest aspect, dar atunci au existat date și indicii privind nereguli existente la momentul eliberării pașaportului", a explicat Licu.

El a spus că SIIJ avea competența, pentru că în acest dosar penal este vizat și un magistrat.

Întrebat dacă fetița poate pleca cu familia adoptivă, deși instanța din Slatina a amânat luni pronunțarea, procurorul a explicat că sentința definitivă a rămas în vigoare după ce instanța a respins solicitarea Ministerului Public de revizuire a sentinței.

Licu a afirmat că miza dosarului penal este lămurirea tuturor aspectelor legate de dosarul de adopție a fetiței din Baia de Aramă și că la acest moment doar acest caz mai ține în loc copilul pe teritoriul României.

Procurorii SIIJ au deschis o anchetă pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a fetiței, respectiv instrumentarea dosarului penal în care un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat o percheziție la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiță.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de infuențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews