După ce a prezentat piedicile puse de statul român băiețelului său bolnav de cancer, aflat la tratament în Italia, prezentatoarea Magda Vasiliu a făcut public cazul unei tinere ucise de sistemul de sănătate din România și de indiferența cadrelor medicale.

Andrada, studentă la Facultatea de Farmacie din Constanța, a fost internată la Spitalul Universitar din București, bolnavă de cancer, însă părinții fetei susțin că toate eforturile lor disperate de a-și ține fiica în viață s-au lovit de obstacole absurde. Fata nu a primit tratamentul cu chimioterapie de care avea nevoie, părinții au plătit inclusiv sângele pentru transfuzii, iar medicii nu au vrut să îi lase să o transporte în Italia, acolo unde ar fi avut, poate, o șansă la viață. Când a ajuns în Italia, pentru tânără a fost prea târziu. Povestea Andradei a fost spusă chiar de mama ei, pe pagina de Facebook a Magdei Vasiliu:

„Andrada a fost maltratată la Spitalul Universitar din București, timp de un an...Nu am primit un gram de chimioterapie...Până și sânge am cumparat...La Constanța s-a donat pentru Andrada, 900 de persoane...N-au fost în stare să dea un fax ca să trimită sângele...Soțul meu a plătit salvarea să aducă sângele la București...Ne spuneau că dacă o urcăm în avion face atac cerebral, comoție...Spuneau că noi, părinții, o omorâm. Andrada a plecat cu 4 bacterii în Italia...Avea hemoglobina 4, era în aplazie severă, totală, era toată vânătă...

Într-un final, au găsit o pungă, dar nu era iradiată...Mi-au dat punga și mi-au spus să merg la institut, în Dr. Felix, să iradieze sângele, da' repede, că închide! Am ieșit și am bătut cu pumnii în geamul unui taximetrist, să mă ducă repede, că altfel copilul meu moare...Acolo, la institut erau 2 doamne și un domn, care mă așteptau cu țigările în gură, extraordinar de plictisiți...Când am ajuns, Andrada avea buzele și unghiile negre, nu vinete! Când îi luau maduva, plecam cu seringa plină de maduvă împachetată cu leucoplast, să nu curgă. Alergam între două stații, de la Universitar la alt institut! Totul era contracost!"

Sunt cuvintele scrise cu durere de mama Andradei. Copilul ei a murit. Nu am ce să comentez, dar am vrut ca povestea Andradei să fie știută de toți cei care sunt sau ar trebui să fie responsabili. Ea a fost Andrada...”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews