ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Motru le-a dat o lecţie autorităţilor locale. Bărbatul de 65 de ani, fost miner, a făcut totul din pensia de 1.800 de lei pe care o primeşte lunar.

A plantat peste o mie de trandafiri şi liliac, a vopsit băncile din cartier, dar şi o parte din faţada blocului în care locuieşte.  Asta în timp ce Primăria alocă anual 80 de mii de lei pentru înfrumuseţarea oraşului, bani care ajung, însă, doar pentru cosmetizarea centrului.

Petre Ciolacu a lucrat 30 de ani în mină. În urmă cu doi ani, bărbatul de 65 de ani a ieşit la pensie. Sătul de cenuşiul galeriei în care a muncit zeci de ani, dar şi de peisajul anost din faţa blocului, s-a gândit să schimbe zona în care locuieşte. A cumpărat peste o mie de flori şi arbuşti de liliac, pe care i-a plantat pe două străzi şi a vopsit 16 bănci în culorile tricolorului.

„Flori puse, am 600 de trandafiri puşi, nu se implică nimeni. O mie şi ceva de flori, le ud, au fost două luni de zile secetă, au venit ăştia de la primărie şi au trimis o aia în spate, au trimis o cisternă şi i-am rugat să vină şi auzi, să le dau motorină să vină să ude florile. Păi stai, mă, că e pentru noi, pentru toţi”, spune Petre Ciolacu, pensionar.

Numai în această vară a cheltuit din pensie 4.000 de lei pentru a cumpăra flori şi vopsele. Gestul bărbatului este apreciat de toţi vecinii, care vor să schimbe denumirea străzii din „Aleea Teilor” în „Aleea Trandafirilor”.

Chiar şi autorităţile locale îi apreciază munca, însă spun că nu au fonduri suficiente să schimbe faţa oraşului, arată digi24.ro.

Edilii se gândesc să-i stimuleze şi pe alţi localnici din Motru să urmeze exemplul pensionarului și să-i scutească de plata taxelor şi impozitelor.