ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Printre altele, diversiunile legionare, tipic bolșevice/neomarxiste/neoliberale. Unul vedea legionari purtători de "steaguri verzi" în toți contestatarii, inclusiv în Piața Universității, celălalt imaginează o legătură obscură de finanțare între BOR și un "trust de presă și situri legionare".

Neoliberalismul a preluat masiv din tiparul și retorica propagandei (neo)marxiste. Biserica fiind elementul comun al luptei ideologice. De ce se întâmplă asta o să vedem imediat.
Ambii, și Ion Iliescu și Moise Guran aveau/au un public de creduli - ai lui Guran sunt cei care stau în cutiile de gipscarton ale corporațiilor, cititorii de Hotnews.

Propagandiștii nu mint "normal". Ei emit o minciună colosală, care nu doar că neagă adevărul, ci îl atacă frontal, îl desființează, îl corupe până la pervertire. Publicul lor, prin excelență naiv, nu-și poate imagina că există cineva care poate minți atât de colosal și cu atâta firesc. De asemenea, importantă este repetiția. "O minciună repetată de o mie de ori rămâne o miciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr", spunea Ministrul Propagandei naziste, Goebbels.

De ce își duce războiul de propagandă cu Biserica noua specie de ideologi ai neoliberalismului cum este Moise Guran, așa cum înainte o duceau Tismăneanu, Brucan sau Florian? Pentru că nu există dușman mai mare al utopiilor politico-sociale decât creștinismul ortodox.

Asta putem observa și la părinții utopiei comuniste, care spuneau despre români că sunt complet refractari la ideologie: „Românii sunt un popor fără istorie, destinați să piară în furtună revoluției mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluției și vor rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum propria lor existența, în general, reprezintă prin ea însăși un protest contra unei mărețe revoluții istorice. Dispariția lor de pe față pământului va fi un pas înainte.” (Karl Marx și Friedrich Engels, OPERE COMPLETE, vol. 8, pag. 229) 
Sigur, la acea vreme românii erau în majoritate covârșitoare țărani, insuportabili și astăzi ideologilor neoliberali ca fiind depozitari ai Tradiției.
Rețineți însă ideea Părinților Comunismului: poporul român va dăinui numai în cazul în care nu se ajunge la "extirparea sau pierderea caracterului lor național".

Adică nimic altceva decât dorește astăzi și Moise Guran, care are fobia Tradiției, implicit a Ortodoxiei. Pentru că nu poți să faci un imperiu mondial, nu poți crea utopii politico-sociale cu oameni credincioși. De aceea și campania lui permanentă împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Anii tecuti inventa sume fantasmagorice prin care BOR ar fi fost finanțată, astăzi imaginează o cabală prin care Biserica stipendiază extremismul.

Antiprofetul Moise crede că prin minciună propagandistică își va purta "poporul" (publicul credul) prin deșertul ideologic la destinație, în Proiectul Globalist. El visează la o "Românie curată", în fapt curățată de orice element definitoriu al ființei naționale.

Răspunsul românilor este unul ferm: bisericile sunt din ce în ce mai neîncăpătoare. Și am prieteni atei, dar care au alergie la ideologie, ce și-au propus să finanțeze Catedrala Mântuirii Neamului.

Nu va puneți cu noi! Suntem un neam de contrarevoluționari născuți, iar nu făcuți!