ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O profesoară de franceză şi elevul ei de 16 ani şi-au făcut publică relaţia de dragoste pe reţelele de socializare, întreaga şcoală din care fac parte cei doi aflând de idila dintre ei de pe Facebook.

 

Informaţia a ajuns şi la direcţiune, care a purtat deja o discuţie cu profesoara care a pus fotografiile pe pagina personală, deși susţine că a întrerupt orice relaţie cu elevul ei minor. Povestea este una nouă, spun elevii liceului, primele semne că între cei doi se înfiripa o legătură mai intimă decât cea profesională apărând în urmă cu doar câteva săptămâni.

Tânăra profesoară care a postat fotografiile pe Facebook predă limba franceză la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, iar elevul ei, în vârstă de doar 16 ani, învaţă în clasa a 10-a la profilul matematică-informatică. Despre pozele de pe Facebook, la care profesoara a primit şi comentarii de încurajare de la elevele sale, direcţiunea a precizat că nu sunt fireşti şi nu fac cinste numelui liceului. Primele măsuri au fost luate deja, conducerea şcolii avertizând-o pe profesoară să înceteze orice fel de relaţie cu elevul minor, scrie cetateanul.ro

„Promisiunea doamnei profesoare a fost că va înceta această relaţie, sperăm că se va ţine de cuvânt, altfel vom lua măsuri. Se poate ajunge, depinde de cum reacţionează, se poate ajunge şi la sancţiuni grave. El este un elev slăbuţ, clasa este în general mediocră, greutăţi din partea lui nu am avut în ceea ce priveşte comportamentul. Nu ştiu dacă un elev, la 16 ani, are un discernământ extraordinar. Un profesor, chiar tânăr la 20 şi ceva de ani, ştie că relaţiile nu pot exista în această condiţie. Ca mamă, nu cred că există părinte care să fie de acord cu o asemenea relaţie”, a declarat pentru sursa citata Delia Bulgar, director adjunct al Liceului Teoretic „Traian Vuia” Făget.

Tânăra profesoară care şi-a făcut publică relaţia pe Facebook, fostă elevă a liceului din Făget, spune că totul a fost o greşeală din partea ei. Cadrul didactic s-a referit şi la faptul că a pus capăt relaţiei, că aceasta a fost la început şi că nu o să mai aibă decât o legătură profesională cu elevul ei.

„Nu este deloc avansată relaţia, suntem prieteni şi mi-am dat seama în timp că nu este deloc bine să am o relaţie altfel decât profesională cu el. Nu ştiu unde s-a realizat schimbarea (dintre o relaţie profesor-elev într-una de dragoste, n.r.) dar am pus capăt. Nu este bine pentru statutul meu de profesoară această situaţie. Nu m-am gândit că o să am probleme”, a declarat Alexandra Minescu, profesoară de franceză la liceul din Făget.
 
În afară de avertizarea verbală, direcţiunea liceului nu a luat deocamdată nicio altă măsură disciplinară împotriva profesoarei.