ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Sorin Avram face o propunere excelentă în paginile Cotidianului, în contextul prăpastiei care se ivește tot mai mare între români, în ultimele zile.

„Hoț, vândut, prost, ticălos sau nesimțit. Asta ești și dacă susții mișcările de stradă, și dacă simpatizezi tabăra lui Liviu Dragnea. Nu scapi nici dacă ești neutru. Ești bolnav de „ciumă roșie” dacă ești de acord cu modificarea Codurilor penale și cu introducerea Legii grațierii, și ești soroșist și iohannist dacă ieși în stradă și protestezi față de schimbările legislative făcute de PSD la adăpostul întunericului”, începe Sorin Avram.

Comentând intenția președintelui Iohannis de a invita partidele la o mediere, acesta afirmă că e o soluție falsă.

„De ce abia săptămâna viitoare? Pentru că mai trebuie să se acumuleze puțină tensiune în societate și fiindcă Klaus Iohannis trebuie să-și poată petrece weekendul în liniște într-una din cele șase case pe care le are la Sibiu, iar Liviu Dragnea are nevoie de mai mult timp să mediteze pe vastul său domeniu de la Alexandria”, scrie el.

Soluția este, în opinia lui Sorin Avram și a ActiveNews, ca Patriarhul României, PF Daniel, să cheme părțile beligerante la masa medierii, sub patronajul Bisericii.

„Însă Klaus Iohannis nu mai are căderea să invite partidele la Palatul Cotroceni, pentru că domnia sa și-a pierdut rolul de mediator pe care i l-a conferit Constituția, din moment ce s-a pus în fruntea uneia din cele două tabere aflate în conflict. Singurul care ar putea să-i adune la aceeași masă pe președinte și pe reprezentanții partidelor și pe cei ai puterilor legislativă, executivă și judecătorească, pentru a calma spiritele și pentru a se ajunge la niște decizii care să oprească țara asta din drumul ei către nicăieri, ar fi Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române. Da, da, Patriarhul, chiar dacă la aceeași masă se vor regăsi unii de altă religie și alții care nu au nici un Dumnezeu”, încheie Sorin Avram.