ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” desfășoară până miercuri o campanie de recrutare a voluntarilor care vor purta de grijă semenilor nevoiași din regiunea București-Ilfov, a anunțat asociația pe pagina proprie de social media.

Toți cei care doresc să învețe cum să-i ajute pe cei care au nevoie de ajutor, să contribuie la educația copiilor orfani, să ajute la implementarea de proiecte sociale și să învețe să lucreze în echipă sunt invitați să devină „hristofori”. Pentru a deveni voluntari ai Asociației „Sfântul Hristofor”, doritorii sunt rugați să se înscrie online până miercuri și să vină joi, 31 octombrie, de la ora 19:00, la întâlnirea din sala 3 a Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală.

„Asociația pentru copii și bătrâni Sfântul Hristofor a fost înființată la data de 9 mai 2015, în București, în urma mai multor acțiuni social-filantropice și cultural-religioase desfășurate la centrele de plasament din Rm. Vâlcea și după 9 mai 2015 în București.

Scopul asociaței este acela de ajuta necondiționat pe semenii nevoiași, de a-i mângâia pe cei aflați în suferințe, pe scurt, de a purta de grijă celor care au nevoie de noi.

Asociația își îndreaptă grija către următoarele două categorii sociale de beneficiari: copiii și bătrânii instituționalizați din cadrul DGASPC, Sectoarele 1-6 București, plus persoanele nevoiașe din București și Ilfov, aflate în evidența asociației.

Proiectele constau în: excursii religioase, tabere creștine la munte, spectacole caritabile, acțiuni sociale de Paști si Craciun pentru copiii si batranii din cadrul DGASPC Sectoarele 1-6 București. Derularea programului formativ „Educăm prin dăruire”, care are ca scop formarea comportamentului moral-civic și religios în rândul copiilor și tinerilor instituționalizați. 

Pentru persoanele nevoiașe cu venituri reduse, aflate în evidența asociației, proiectele sociale constau în: organizarea de campanii umanitare lunare sau trimestriale, cumpărarea și oferirea gratuită de produse food și non-food, acordarea de plăți gratuite întreținere sau chirii, oferirea de lemne în vederea încălzirii locuinței pe anotimpul rece etc.

Îți mulțumim că vrei să ni te alături! Sperăm ca experiența implicării în sfera socială să îți aducă multe cunoștințe solide, abilități și competențe care să te dezvolte profesional, iar mediul să fie unul favorabil în care să te regăsești”, se arată în anunțul de recrutare a voluntarilor făcut online de Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”.