ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ceremonia de repatriere a celor doi militari români care au murit sâmbătă în Afganistan a avut loc luni, la Baza 90 Otopeni, în prezența rudelor acestora, a ministrului Apărării, Mihnea Motoc și a ambasadorului Statelor Unite la București, Hans Klemm.

Sicriele cu trupurile plutonierului Iulian Dumitrescu și sergentului Adrian Vizirean au fost aduse pe Baza militară 90 din Otopeni, în jurul orei 20.30.

După ce sicriele au fost coborâte din aeronava militară, a fost oficiată o slujbă religioasă de către un sobor de cinci preoți.

Sicriele celor doi militari români vor fi duse la Buzău, urmând ca înmormântările să aibă loc în Cimitirul Eroilor din oraș.

Cei doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani.