Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, și reprodus la scară naturală, va fi dezvăluit în premieră, pe 28 iulie, la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.

Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni, care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani. Exemplarul care va fi prezentat la Muzeul ”Antipa” are o deschidere a aripilor de 12 metri și un craniu care măsoară aproape trei metri.

Hatzegopteryx, care aparține Dino Parc, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziției ”Aripi peste timp” și a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur, notează News.ro.

Expoziția „Aripi peste timp” va fi deschisă în perioada 28 iulie - 14 august, interval în care îl vei putea admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar și pe Pteranodon animatronic și încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în București, dinozaurii se vor duce la ei acasă, la Dino Parc Râșnov.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews