De ziua Drapelului Național, oficiali ai României, în frunte cu premierul interimar, Gabriel Oprea, vor fi prezenți la un moment istoric: înălțarea celui mai mare tricolor din Secuime, așa cum este denumită zona ce cuprinde județele Harghita, Covasna și Mureș.

Tricolorul românesc va fi înălțat, mâine, cu prilejul Zilei Drapelului Național, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). La evenimentul care va avea loc în municipiul Miercurea Ciuc va fi prezent Prim-ministrul interimar al Guvernului României, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Drapelul - care are 28 de metri - va fi amplasat în curtea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita.

Până acum, cel mai mare drapel românesc din această zonă a Transilvaniei era cel de la Tulgheș, tot în județul Harghita, arborat, anul trecut, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mircea Duşa.

Oficiali din cadrul MAI au precizat, pentru evz.ro, că la ceremonie vor participa circa 400 de militari, atât de la Interne, cât și de la Ministerul Apărării Naționale (MApN). Și-au mai anunțat prezența șefii de arme din județ, precum și Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfinţitul Părinte Andrei Moldovan.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews