ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bărbatul judecat în cazul crimei pentru care Marcel Țundrea a făcut 12 ani de închisoare fără să fie vinovat va fi eliberat condiționat, marți, după ce a executat cinci ani din pedeapsa de 25 de ani de închisoare, stabilită în 2012.

Magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au decis, în 24 august, eliberarea condiționată a lui Gheorghe Avram, însă procurorii au contestat hotărârea.


Contestația a fost respinsă, marți, la Tribunalul Gorj, decizia fiind definitivă.

Pe parcursul zilei de marți, Gheorghe Avram va pleca din Penitenciarul Târgu-Jiu.

Bărbatul de 46 de ani, din Pojogeni, pentru care Marcel Țundrea a stat nevinovat în închisoare, a fost condamnat, în anul 2012, la 25 de ani de închisoare pentru crima comisă în 1992, însă a fost eliberat după cinci ani, întrucât a executat o parte din pedeapsă, pentru un alt omor.

Marcel Țundrea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, din care a executat 12, timp în care a făcut nenumărate demersuri pentru a arăta că este nevinovat, el fiind acuzat de viol și omor.

Presupusa victimă a fost o fată de 14 ani, din satul Pojogeni, lângă Târgu Cărbunești, găsită decedată pe malul unui pârâu în iunie 1992, Țundrea fiind considerat atunci principalul suspect.

Un test ADN realizat în anul 2004 a evidențiat faptul că nu Marcel Țundrea a violat-o pe minora de 14 ani, testele științifice ulterioare indicându-l pe Gheorghe Avram ca autor al faptelor respective.

Cei doi sunt din același sat, iar într-o perioadă au fost colegi de celulă în Penitenciarul Târgu Jiu, Avram fiind condamnat pentru alte infracțiuni violente, inclusiv crimă, produse după întemnițarea lui Țundrea.

Marcel Țundrea a murit pe 18 ianuarie 2007, el declarând de mai multe ori înainte de a deceda că, în opinia sa, adevăratul autor al faptelor de la Pojogeni este Gheorghe Avram.