Preotul Calistrat Chifan, de la Mânăstirea Vlădiceni, Iaşi, este binecunoscut pentru fermitatea cu care vorbește credincioșilor, acest lucru făcându-l foarte popular pe internet.
 
Părintele nu s-a dezmințit nici cu ocazia Prohodului Maicii Domnului, vorbind credincioșilor despre așa zisa lege antilegionară. Acesta le-a cerut enoriașilor să ia atitudine și să lupte pentru "țară, neam, istorie și popor".
 
"Astăzi se dorește să se demonstreze că românii care cred în Andronescu, Stăniloaie, Radu Gyr, Arsenie Papacioc, Iustin Pârvu și în valorile lor sunt antisociali. Nu există așa ceva.Avem vecini de orice fel, îi respectăm. Dar nu vine cineva să ne spună ce să citim și pe cine să nu citim. În cine să credem și în cine să nu credem. Pe cine să aruncăm din istorie și pe cine să păstrăm în istorie. Trebuie să fiți vrednici mărturisitori, pentru că nu vor putea politicienii să bage în pușcărie 22 de milioane de români o dată pentru că cred în poezia românească, în poezia închisorilor. Citiți mărturiile lui Dumitru Bordeianu, Paul Goma, ale lui Iustin Pârvu, ale lui Arsenie Papacioc, ale lui Ogoranu, ale lui Marcel Petrișor. Veți vedea că au luptat pentru libertatea țării, nu ca să ucidă pe cineva. Trebuie să fim strâns uniți în jurul corectitudinii și omeniei. Trebuie să ne apărăm țara, neamul, istoria și poporul. Și atunci Maica Domnului și acoperământul ei vor rămâne peste noi.Dacă vom fi leneși și nepăsători și ne vom mulțumi să privim la televizor, vom rămâne cu televizorul", a afirmat Părintele Calistrat.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews