ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai rapid windsurfer din Marea Britanie, Farrel O'Shea, s-a prăbușit și a murit subit în urma unui stop cardiac pe o plajă din Franța, la scurt timp după ce a doborât un alt record de viteză, potrivit Daily Mail

O adevărată legendă britanică a windsurfing-ului a murit tragic duminica trecută pe o plajă din sudul Franței, la scurt timp după ce a stabilit un nou record de viteză.

Farrel O'Shea se plimba pe o plajă din La Palme, când a suferit un stop cardiac fatal, au dezvăluit prietenii devastați.

El se afla în regiune pentru a participa la evenimentul Prince of Speed World Record Attempt 2024.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani tocmai doborâse un nou record de viteză pentru wingfoil, un tip mai mic de placă pentru surferi.

O'Shea, care era originar din Shropshire, dar s-a mutat pe coasta Gwynedd din Țara Galilor în anii 1980, se afla cu colega sa campioană de windsurfer Zara Davis în ziua când a murit.

„A murit făcând ceea ce iubea”, a spus Zara Davis. „Farrel a fost mentorul meu, inspirația și prietenul meu. Avea un spirit ager și mereu te făcea să zâmbești. Era generos cu toți și avea cunoștințele de neegalat despre windsurfing rapid, o adevărată legendă a sportului. A fost foarte iubit și le va lipsi atâtor prieteni din întreaga lume”, a adăugat ea.

O'Shea, care a înființat o companie de surfing, era un deținător al recordului britanic, reușind să călătorească cu până la 51,2 noduri - aproximativ 59 mph - pe wingfoil. De asemenea, a dezvoltat mai multe mișcări tehnice în domeniu.