ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea muzicii latine este în doliu; a fost confirmată dispariția tragică a apreciatului cântăreț, compozitor și muzician peruvian Pedro Suárez-Vértiz. Cunscut ca fiind chitarist al trupei rock Arena Hash la sfârșitul anilor ‘80 și începutul anilor ‘90, Vértiz a murit subit pe 28 decembrie 2023, în urma unui atac de cord, potrivit thethaiger.com.  

După dizolvarea trupei Arena Hash, el a început o carieră solo de mare succes, creând numeroase albume și melodii care au devenit populare în America Latină.

Soția sa, Cynthia Martinez, cunoscută cu numele de Pedro Suarez Vertiz Esposa, este o femeie de afaceri. De-a lungul vieții lor împreună, Martinez a fost un sprijin pentru Vértiz, în special în timpul problemelor sale sănătate, despre care a vorbit în mai multe interviuri.

Povestea de dragoste dintre Martinez și Vértiz a început în 1991, când ambii erau încă la școală. O prietenie s-a transformat în iubire și, în cele din urmă, în căsătorie, fiind începutul unui parteneriat de trei decenii. Cuplul a întemeiat o familie, având trei copii. 

Născut pe 13 februarie 1969, în Callao, Peru, atât mama, cât și bunicul matern au servit în Marina Peruană pentru mulți ani. Se spune că a fost născut la Spitalul Naval din Callao.

Interesul lui Vértiz pentru muzică s-a manifestat la o vârstă fragedă, iar talentul său a fost susținut de părinții săi. Astăzi, întreaga familie Suárez-Vértiz este devastată de pierderea unui membru prețuit al familiei. Moștenirea lăsată de Pedro Suárez-Vértiz în lumea muzicii latino va continua să aibă ecou pentru mulți ani.

Într-o postare pe 13 iunie 2021, intitulată „ACUM SUNT 100% VACCINAT”, a povestit cum a fost vizitat de două asistente îmbrăcate, „din cap până-n picioare”, în costumele covid, pentru a-i administra a doua doză de vaccin Pfizer. „Au fost foarte profesioniste în a-i atenua soției mele toate îndoielile [cu privire la vaccin]. De aceea sunt liniștit și foarte recunoscător”, scria cântărețul în postare.