ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștenii din sectorul 6 al Capitalei au la dispoziție, de marți, un centru medical ambulatoriu, „Sfântul Nectarie”, care se adresează îndeosebi persoanelor nevoiașe și care sunt deja înregistrate în programele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC).

Centrul Medical „Sfântul Nectarie”, deschis marți în prezența Patriarhului Daniel și a primarului general Gabriela Firea, oferă o gamă de 16 servicii medicale, printre care cardiologie, ginecologie, neurochirurgie, urologie, psihiarie sau chiar stomatologie. Clinica a fost amenajată într-o clădire a DGASPC, iar dotarea acesteia a costat aproximativ un million de lei, potrivit reprezentanților DGASPC.

„Este un centru medico-social, pentru că ne adresăm în primul rând categoriilor defavorizate, care vor beneficia aici de servicii medicale de calitate. El se adresează locuitorilor sectorului 6 și acoperim un număr de 16 specializări medicale. Doamna primar general ne-a promis un computer tomograf, iar gama de servicii se va extinde anul viitor. Este un centru care are 60 de angajați, cadre medicale, nume de valoare în medicina românească, care vor veni să presteze aici pro bono”, a declarat directrul general al DGASPC 6, Gabriela Schmutzer.

Potrivit sursei citate, centrul medical va avea circa 500 de pacienți lunar, în principal cei care beneficiază deja de serviciile de asitență socială și cei care sunt beneficiari ai legii venitului minim garanatat sau cei care provin din familiile monoparentale.

La deschiderea centrului a participat și Patriarhul Daniel, care a oficiat o slujbă de sfințire a clinicii, în prezența primarului general Gabriela Firea.

„Este o realizare a Primăriei Sectorului 6, la care și Primăria Municipiului București (PMB) dorește să aducă o contribuție. Vrem să ajutăm cu un computer tomograf și cu două ecografe, iar în cel mai scurt timp PMB va realiza procedurile legale pentru ca aparatura să ajună la centrul medical. În scurt timp și PMB va inaugura ambulatoriul de la Foișor și, de asemenea, cel mai mare spital pedriatic din țară, Victor Gomoiu. De asemenea, recent am înființat compania Medicala, de pe lângă PMB, care va acorda îngrijiri la domiciuliu în toate cele 6 sectoare ale Capitalei, după solicitări”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Patriarhul Daniel a fost primit cu pâine și sare de mai mulți copii care beneficiază de asistență în cadrul DGASPC 6, micuții fiind îmbrăcați în costume tradiționale.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews