ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După mai bine de patru ani de strădanie, muncă și credință că visul va fi împlinit, primăvara acestui an a adus bucuria în sufletul tinerilor din cartierul reșițean Moniom și deopotrivă o mare binecuvântare pentru părintele-paroh Mihai Ciucur. Centrul de Tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost inaugurat! 

Martie 2014 a fost luna în care părintele Mihai Ciucur a redeschis porțile prăfuite și uitate de timp ale școlii, pentru a-și începe lucrarea într-una din încăperile bătrânei clădiri. „Nu pot descrie în cuvinte ce am găsit acolo. Un scenariu demn de filmele horror, totul aflându-se într-un stadiu avansat de degradare. Drumul a fost lung, plin cu obstacole…”povesește tânărul preot ortodox pentru www.expressdebanat.ro.

La început au fost mici activități educativ-culturale, cu 35 de copii, într-un spațiu de 25 de mp, așezați câte doi pe scaun și încălziți în zilele reci doar de o „bobarcă”. Pas cu pas, au urmat toate. Donații strânse cu trudă, proiecte câștigate cu sârguință… Peste 25 de copii proveniți din familii cu risc de excluziune au beneficiat de burse, rechizite și de participarea în diferite tabere educative. Clădirea a fost racordată la utilități, băile au fost refăcute în întregime, iar încălzirea de acum se datorează noii centrale… Și a venit ziua de 28 mai, când în prezența oficialităților și a mai multor oameni de cultură și de afaceri din județul Caraș-Severin, Centrul de Tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a fost inaugurat, după oficierea slujbei de sfințire săvârșită de către Preasfinția Sa Lucian, episcopul Caransebeșului și un sobor de preoți.

Pentru că tinerii sunt cei care beneficiază de activitățile centrului, dezvoltate de părinte și soția acestuia, seara s-a încheiat cu un moment emoționant susținut de corul de copii „PUI de CER”. Îmbrăcați în straie populare, cu sufletul curat și plin de bucurie, au cântat pentru invitați, sub atenta coordonare a doamnei preotese Ciucur.

Tot pentru ei, visul părintelui Mihai curge mai departe- într-o zi, va exista un teren de sport și va fi refăcut parcul cu locuri de joacă din Moniom. Vor urma programe noi, în care sunt atrași și părinții copiilor și cursuri susținute de specialiști în domenii importante pentru viitorul nostru. Până atunci, ca o dovadă că visul e viu, urmează excursia ce o vor face în data de 16 iunie la Mânăstirea Nera-Cheile Șușarei.