ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Tudor este creatorul a două sisteme de securitate revoluționare, respectiv primul scanner mobil robotizat din lume pentru camioane și primul scanner pentru avioane din lume. Este singurul inventator din lume premiat de două ori cu aur la Geneva.

Cercetătorul Mircea Tudor este și unul dintre susținătorii inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției și ai campaniei „România pentru Familie”.
 
După ce a inventat cel mai performant sistem de scanare din vămi, Roboscan 1MC, cu care a câștigat primul mare premiu din istoria României la Salonului de Invenții de la Geneva, Mircea Tudor a spart o altă barieră. 

Roboscan Aeria este un dispozitiv care identifică obiecte de contrabandă sau amenținare aflate la bord sau ascunse în cavitățile tehnice ale avionului. Invenția a adus României pentru a doua oară marele premiu al Salonului de Invenții de la Geneva. 

Mircea Tudor a absolvit Facultatea de Drept, a fost angajat ca electrician, deși era electronist, a condus două ziare, a fost cel mai mare distribuitor din România de alarme anti-furt de producție coreeană, a câștigat în două rânduri Marele Premiu la Salonul de Inventică de la Geneva.
 
Invențiile românului sunt acum recunoscute în toată lumea.