Toate persoanele care nu mai dețin cetățenia română, în urma presiunilor și abuzurilor comuniste, vor putea beneficia de acest drept, datorită unui proiect legislativ depus  marți, în cadrul Senatului, potrivit Hot News.

Senatorul PNL, Badea Viorel Richard, a depus marți la Senat un proiect de lege care vine în sprijinul locuitorilor din România, lipsiți de cetățenie română, după ce au fost forțați de regimul comunist sau au renunțat la aceasta din motive personale.

Cetățenia română va putea fi eliberată de Comisia pentru cetățeni, pe baza unei cereri și a unor documente precum certificatul de naștere, buletin, pașaport sau dublicate ale acestor documente. În termen de 90 de zile de la data înregistării cererii, Comisia verifică îndeplinirea condițiilor necesare dobândirii cetățeniei. Pentru românii din diaspora, „certificatul de cetățenie va fi eliberat de șeful misiunii diplomatice sau al oficiului consular al României în țara în care domiciliază”, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie.

În termen de 90 de zile de la data înregistrării cererii, Comisia verifică îndeplinirea condițiilor necesare dobândirii acestui drept.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.