ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate persoanele care nu mai dețin cetățenia română, în urma presiunilor și abuzurilor comuniste, vor putea beneficia de acest drept, datorită unui proiect legislativ depus  marți, în cadrul Senatului, potrivit Hot News.

Senatorul PNL, Badea Viorel Richard, a depus marți la Senat un proiect de lege care vine în sprijinul locuitorilor din România, lipsiți de cetățenie română, după ce au fost forțați de regimul comunist sau au renunțat la aceasta din motive personale.

Cetățenia română va putea fi eliberată de Comisia pentru cetățeni, pe baza unei cereri și a unor documente precum certificatul de naștere, buletin, pașaport sau dublicate ale acestor documente. În termen de 90 de zile de la data înregistării cererii, Comisia verifică îndeplinirea condițiilor necesare dobândirii cetățeniei. Pentru românii din diaspora, „certificatul de cetățenie va fi eliberat de șeful misiunii diplomatice sau al oficiului consular al României în țara în care domiciliază”, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie.

În termen de 90 de zile de la data înregistrării cererii, Comisia verifică îndeplinirea condițiilor necesare dobândirii acestui drept.