ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră au depistat cinci vietnamezi care încercau să iasă ilegal din țară, ascunși în compartimentul de marfă al unui TIR.

Sâmbătă, 24 februarie a.c., în jurul orei 23:30, la Puntul de Trecere a Frontierei Nadlac II - Csanadpalota s-a prezentat, la ieșirea din țară, cetățeanul bulgar Toni D. (47 ani), conducând un automarfar  înmatriculat în Bulgaria cu care efectua un transport de granule de plastic din Grecia în Ungaria.

În urma activităților întreprinse pentru combaterea migrației ilegale, la controlul asupra automarfarului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în interiorul mijlocului de transport, printre bunurile transportate, cinci persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 25 și 43 de ani, solicitanți de azil în România. 

La cercetări, șoferul a declarat că nu știe cum s-au ascuns vietnamezii în camionul lui, precizând că pe timpul călătoriei el a staționat în mai multe parcări pentru TIR. 

Persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și că au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor cinci cetățeni vietnamezi acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferului bulgar - pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.