Polițiștii de frontieră au depistat cinci vietnamezi care încercau să iasă ilegal din țară, ascunși în compartimentul de marfă al unui TIR.

Sâmbătă, 24 februarie a.c., în jurul orei 23:30, la Puntul de Trecere a Frontierei Nadlac II - Csanadpalota s-a prezentat, la ieșirea din țară, cetățeanul bulgar Toni D. (47 ani), conducând un automarfar  înmatriculat în Bulgaria cu care efectua un transport de granule de plastic din Grecia în Ungaria.

În urma activităților întreprinse pentru combaterea migrației ilegale, la controlul asupra automarfarului, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în interiorul mijlocului de transport, printre bunurile transportate, cinci persoane de sex masculin.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 25 și 43 de ani, solicitanți de azil în România. 

La cercetări, șoferul a declarat că nu știe cum s-au ascuns vietnamezii în camionul lui, precizând că pe timpul călătoriei el a staționat în mai multe parcări pentru TIR. 

Persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spațiul Schengen și că au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor cinci cetățeni vietnamezi acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferului bulgar - pentru trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews