ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Jurnalistul, care folosește o serie de surse publice, îl acuză pe Tudor Giurgiu de prejudicierea televiziunii naționale. Se pare că este vorba despre 10 milioane de euro, iar DNA ar fi deschis deja un dosar în acest caz.

Și Curtea de Conturi a României a constatat nereguli, Giurgiu a efectuat plăți ilegale în valoare de „920,6 mii lei, în cadrul unor contracte pentru prestări servicii de consultanță încheiate cu un număr de 6 persoane fizice"

„Moralistul cu gură mare de pe Facebook, azi rezistent, era acum vreo 10 ani scos din joben și pus tartor la TVR chiar de mult-hulitul (de acum) Tăriceanu (unii zic că de soția lui de-atunci). Ce a făcut acolo? O spun oamenii din TVR, în comentariile păstrate pe prestigioasă Pagină de Media: "Tudor Giurgiu a fost invenția celor de la Cațavencu. Doru Bușcu și Liviu Mihaiu l-au nășit. După care au inventat suveică penală numită Splendid Media prin care au pus laba pe publicitatea de la TVR. Budeș, Străuț și Sandulachi au fost valetii jafului făcut de Catavenci. Prejudiciul adus a depășit 10 milioane de euro. DNA va rezolva și această găinărie. Răbdare băieți și lanțul se strânge!". Și: "De ce nu a fost iubit Tudor Giurgiu la TVR? Poate pentru că pentru că a dat incredibilă suma de 80.000 de euro pentru a difuza de DOUĂ ORI filmul „Moartea Domnului Lăzărescu"?
 
Pentru că a plătit, unui prieten-client, desigur, 10.000 de Euro pe an, timp de doi ani, pentru un banner spânzurat de geamurile televiziunii, banner ce purta un mesaj nici măcar original? Pentru că a făcut lansări de grile inexistente, unde a închiriat materiale din Cehia, deși TVR dispunea de ele?
 
Pentru că a angajat consilieri străini plătiți cu mii de euro pe luna? Pentru că a „sponsorizat" săli de fitnes ale prietenilor cu zeci de mii de euro? Pentru că nici măcar nu a avut onoarea de a semna pentru aceste aberante cheltuieli, ci a pus pe altcineva să scoată pietrele fierbinți? Mai vreți?".
 
Ce pot să zic? Să vorbească cine știe. Cum ar fi Curtea de Conturi a României. Care arată în Raportul ei de după primul an de mandat al lui Tudor Giurgiu, printre alte nereguli grave, și că acesta a efectuat plăți ilegale în valoare de „920,6 mii lei, în cadrul unor contracte pentru prestări servicii de consultanță încheiate cu un număr de 6 persoane fizice". Băiat „giorno", regizorasul guraliv. În plus, într-un Raport despre situația dezastruoasă din TVR al Open Politics se mai arată: „Tot Curtea de Conturi, în Raportul public pe 2006, constată înstrăinarea unui imobil de către SRTV printr-un contract de schimb imobiliar cu Consiliul Local Cluj-Napoca și crearea unui prejudiciu la bugetul de stat de 1.625,91 mii lei. Asta în condițiile în care legea 41/1994 prevede la art. 37 că patrimoniul și bunurile TVR (clădiri, spații și terenuri) sunt în folosința acesteia, astfel încât TVR nu are niciun drept de proprietate asupra lor, iar ele fac parte din patrimoniul cultural național". Să amintim că la Cluj-Napoca, sub oblăduirea aceluiași Consiliu Local, se desfășoară TIFF-ul, festivalul de sifoane al lui Tudor Giurgiu? Să amintim că anul trecut Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat alocarea a 1,4 milioane de lei pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), deși Camera de Conturi Cluj a considerat că finanțarea din 2015 a fost ilegală, potrivit Mediafax?
 
Concret: „Potrivit raportului Camerei de Conturi Cluj pe anul 2015, bugetul Primăriei Cluj-Napoca a fost prejudiciat cu peste 6 milioane de lei în anul 2015, fiind acordate nelegal finanțări nerambursabile unor asociații și fundații, pentru organizarea unor festivaluri cum sunt Untold sau TIFF, în condițiile în care acestea au realizat profit din vânzarea de bilete". Profund curat, și pe mâini și pe limbă!”, scrie Victor Roncea.